Снимка: Петел, архивВалежи се очакват в следобедните часове на деня,

...
Снимка: Петел, архивВалежи се очакват в следобедните часове на деня,
Коментари Харесай

Валежи с гръмотевици в някои части на страната в днешния следобед

Снимка: Петел, списък

Валежи се чакат в следобедните часове на деня, предвиждат синоптиците, представени от Българска национална телевизия. Времето ще бъде по-хладно спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури сред 14° и 19°, в крайните северозападни региони и по Черноморието от 10° до 13°. Облачността ще е по-често забележителна, а в следобедните часове на доста места ще има превалявания от дъжд, съпроводени основно в южните региони и от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

През нощта в по-голямата част от страната преваляванията ще продължат и тук-там ще бъдат обилни. Минималните ще са сред 4 и 8 градуса, в София към 3, а дневните температури ще останат напълно близки до тях - сред 4° и 9°, в западните региони от страната, където преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат до 12°. Ще продължи да вали в Източна България. Ще духа сдържан и мощен,вече североизточен вятър След обяд от югозапад, под въздействие на нов средиземноморски циклон, преваляванията ще се засилват.

В съвсем цялата страна е оповестено предизвестие за обилни количества, до към 30 литра на кв. м, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас до 60. В Предбалкана, по високите полета на Западна България и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

Облачно ще е и в планините. Ще е и мъгливо и на доста места ще има превалявания, най-вече от сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел юг-югозападен вятър, който денем в ниските планински елементи ще се
Ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се намаляват. Максималните температури в курортите ще са към 2-3 градуса, а на Алеко към минус 1.

Не единствено у нас, на всички места на Балканите, на следващия ден в ще е облачно и с превалявания. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, ще нахлува леден въздух и с понижението на температурите на доста места в централните региони от полуострова ще има превалявания от сняг, до момента в който на изток ще вали дъжд.

В понеделник преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в източните региони. Ще стартира стопляне, което ще продължи и във вторник, когато ще доминира слънчево време, само че след обяд над югоизточната половина от страната облачността ще се усили и на обособени места е допустимо едва и за малко да превали. В сряда се чака ново захлаждане и още веднъж превалявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР