Снимка: Петел, архивТопло време до края на днешния ден обещават

...
Снимка: Петел, архивТопло време до края на днешния ден обещават
Коментари Харесай

Топло време до края на днешния ден обещават синоптиците

Снимка: Петел, списък

Топло време до края на днешния ден дават обещание синоптиците. Оправдаха се упованията за проливни превалявания и през миналата нощ. От началото на валежната конюнктура най-голямо количество дъжд бе измерено в Кюстендил - 58 л/кв.м. В Благоевград - към 55 л/кв.м, а в Сандански - 52 л/кв.м.

В околните часове превалявания не се чакат. Облачността на всички места ще се раздра и намалее и ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, само че до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 14°, в София - към 9°.

През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно време, само че след среднощ от запад облачността ще стартира да се усилва. Вятърът в множеството региони ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони. В региона на София ще е към 10 градуса.

Утре заоблачаването от югозапад ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Привечер и през нощта против четвъртък в Западна България ще стартират превалявания от дъжд, като в планините, над 1300 м, ще преминат в сняг. Облачността и там ще се усилва.

Ще бъде и доста прохладно - ще духа мощен, по билата и плевел югозападен вятър.

Максималните температури в курортите - от 0 градуса на Алеко, към 3-4° в Боровец и Пампорово и до 7° в Банско.

И на Балканския полуостров от запад на изток облачността ще се усилва, най-късно в крайните североизточни региони, където през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. По адриатическото крайбрежие ще има превалявания от дъжд и сняг. След обяд и над западните региони ще стартират превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Облачно остава времето на следващия ден и над по-голямата част от Европа. На доста места в Западна и Централна Европа ще вали сняг, а тук-там в Полша, Унгария, Южна Швеция и Южните елементи на Пиринеите и Апенините преваляванията ще са от дъжд.

У нас в четвъртък и петък времето ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. В Западна и Северна България ще проникне по-студен въздух и температурите там ще се намалят, в югоизточната част от страната, където ще продължи да духа югозападен вятър, ще се задържи много топло за началото на януари. Със захлаждането в северозападните региони, Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В събота ще остане най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в западните и планинските региони - най-вече от сняг. В неделя се чака едва стопляне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР