снимка: Петел, архивОкръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение

...
снимка: Петел, архивОкръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Обвинен в жестокото убийство на жена си твърди, че е психичноболен. Съдът във Варна го остави в ареста

снимка: " Петел ", списък

Окръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 47-годишния Антон Т., упрекнат в убийството на дамата, с която съжителствал на фамилни начала. Престъплението е осъществено в изискванията на домашно принуждение по изключително непосилен за убитата метод и с особена свирепост, оповестиха от съда.

Според обвиняването, 32-годишната жена, с която от няколко години съжителствал Антон Т. била пребита и умряла на 11.07.2020 година в с.Аврен, обл. Варна. Макар след побоя дамата да се движела и говорила, заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че гибелта й е настъпила в резултат на травматични увреждания вследствие на нанесените удари. След осъществените голям брой следствени дейности, на 25.01.2021 година е било повдигнато обвиняване по отношение на Антон Т. за ликвидиране.

За закононарушението, Наказателен кодекс планува най- тежкото допустимо наказване - „ отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

В хода на следствието обвиненият е декларирал, че страда от психическо заболяване. Доказателства за това изказване, обаче не бяха показани. Назначените съдебно-психиатрични експертизи са безапелационни, че Антон Т. е осъзнавал постъпките си и е можел да носи отговорност за тях.

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, одобри, че съществува обосновано съмнение Антон Т. да е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него – повече от 10 година „ отнемане от независимост “, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицето да се укрие или да извърши закононарушение и му дефинира най- тежката мярка за неотклонение. „ задържане под стража “. Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР