снимка Петел, архивОбластният съвет на БСП във Варна прие с

...
снимка Петел, архивОбластният съвет на БСП във Варна прие с
Коментари Харесай

БСП –Варна отива на парламентарните избори с коренно променена листа, за пръв я води варненец

снимка " Петел ", списък

Областният съвет на Българска социалистическа партия във Варна одобри с цялостно единогласие препоръчаната предизборна листа на партията за 3 МИР. Подобно единодушие сред регионалната и градската организации не се случвало от повече от 20 години, означават социалистите.

Водач на листата е водачът на Българска социалистическа партия във Варна и региона Борислав Гуцанов. Така той става първият варненец на тази позиция от незапомнено време. Второто място зае одобрен престиж на социалистите в региона – дългогодишният кмет на Провадия Филчо Филев. Третото място в листата демонстрира ясното предпочитание на БСП-Варна за подмладяване. То се заема от Павел Раличков, водач на Младежкото обединяване на партията, наследник на изтъкнатата лекарка и социалистка доцент Лидия Петкова.

На четвърто място в предизборната листа е актуалният народен представител доктор Десислав Тасков. Името на петия подред към този момент не е известно, то е отредено на представител на гражданската квота. Най-вероятно то ще е на бележит представител на военните или научните среди.

Единодушието при одобряването на листата на регионално равнище демонстрира, че Българска социалистическа партия са окуражени и сплотени преди изборите. Конфликтите и конкуренцията сред областаната и градската организации във Варна явно са изгладени. Социалистите регистрират, че точно те са били повода за поредицата от изборни загуби в последните години. Очаква се обаче на 4 април те да покажат целия си капацитет в устрема си да станат първа политическа мощ във Варна и района.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР