Снимка: Петел, архивКуче нахапа 10-годишно дете в София. Животното е

...
Снимка: Петел, архивКуче нахапа 10-годишно дете в София. Животното е
Коментари Харесай

Куче нахапа 10-годишно дете в София

Снимка: Петел, списък

Куче нахапа 10-годишно дете в София. Животното е бездомно, оповестява " Нова телевизия ". Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал „ Сухата река ”.

Затова алармира майката на потърпевшия възпитаник. Подаден е сигнал и до общинското дружество „ Екоравновесие ”.

„ Синът ми, пробирайки се след подготовка, стопира, с цел да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче по крайници. Явно животното не е съумяло да затвори захапа, по тази причина сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крайници ”, описа Фани Николова.

Майката изясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина против тетанус. Все още обаче то изпитва боязън поради случилото се и постоянно се оглежда, изясни майка му.

„ Парадоксалното е, че има къщурка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета ”, сподели още Николова.

След случая родителят на потърпевшото момче подава сигнал до „ Екоравновесие ”, откъдето стартират инспекции.

„ Проверките са две, като първата се е случила незабавно след подаване на сигнала. Тогава, за жалост, кучето не е хванато. Втората инспекция е от през вчерашния ден, когато животното още веднъж не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в региона са попречили това ”, изясни зам.-директорът на Оперативна програма „ Равновесие ” Валерия Владимирова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР