снимка Петел, архивХартиените карти, които се издават се пътуване в

...
снимка Петел, архивХартиените карти, които се издават се пътуване в
Коментари Харесай

От месец май сменят хартиените карти за автобус във Варна с пластмасови

снимка " Петел ", списък

Хартиените карти, които се издават се пътешестване в градския превоз на Варна, ще бъдат сменени с пластики. В тях ще бъдат заложени повече варианти, които ще могат да се употребяват – особено за картите за преференциално пътешестване и за крайградските линии. Това съобщи зам.-кметът на града Пейчо Пейчев на съвещание на транспортната комисия към Общинския съвет.

Той посочи, че издаването на новите карти би трябвало да стартира до началото на май.

Основна тематика на днешното съвещание бе проектобюджетът на активност „ Транспорт “, оповестиха от пресцентъра на съвета. Близо 9,4 млн. лв. са планувани в тазгодишния бюджет на община Варна за дофинансиране на преференциалните карти за пътешестване в публичния превоз. Финансовата рамка се резервира в съвсем същите параметри по отношение на миналата година.

Община Варна е възнамерявала 5,4 млн. лв. за доплащане на пенсионерските карти. За покриване на разноските за картите на възпитаници и студенти за заделени 2,4 млн. лв.. И по двете пера дофинансирането е същото като през 2020 година

За превоз на хора с увреждания са планувани към 1,13 млн. лева Издръжката на профилираните микробуси, с които се транспортират трудноподвижни хора, ще коства 800 хиляди лв.. За доплащане на картите общината е заделила близо 334 хиляди лв..

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР