Снимка: Петел, архивБлагоустрояването на района около Шишковата градинка ще завърши

...
Снимка: Петел, архивБлагоустрояването на района около Шишковата градинка ще завърши
Коментари Харесай

Инж. Христо Иванов: Ремонтът около Шишковата градинка ще приключи до края на юли

Снимка: " Петел ", списък

Благоустрояването на региона към Шишковата градинка ще приключи до края на юли. Забавянето там е поради откритите археологически находки, само че към този момент има създаден капиталов план за презентацията им. Това съобщи за Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. 

 

Находките в градинката на ул. ”Цар Симеон I ” би трябвало да бъдат в допълнение проучени и занапред ще бъде взето решение за подобаващото им експониране. Това постанова включването им в обособен стадий от обновяването на региона, което отива към привършване. „ Работим по тематиката, напълно внимателно и отговорно, с цел да може това пространство да бъде непокътнато, съхранено и добре презентирано ”, увери инж. Иванов.  

Ремонтът на ул. ”Георги Бенковски ”, в сектора сред улиците „ Д-р Пискюлиев ” и „ Кракра ”, ще завърши до две седмици. Дъждовете дисбалансират работата в региона, уточни зам.-кметът. 

Бъдещото огромно кръгово кръстовище, което ще свърже бул.Васил Левски ” с улиците „ Девня ”, „ Г. Пеячевич ”, „ Пробуда ” и „ Р. Даскалов ”, ще бъде построено в границите на 2-3 месеца. Очаква се новият транспортен възел да реши казуса с огромните тапи по ул. ”Девня ”, посочи инж. Иванов. Той предложи на водачите да се включват в придвижването по бул. ”Левски ”, като избират да минават по ул. ”Тодор Влайков ” или бул. ”Владислав ”.

До подаване на документите за издаване на Акт 16 на новата част на бул. ”Васил Левски ” остава единствено спомагателното подсилване на ската в „ Максуда ”. Полагането на обшивката с трошен камък би трябвало да завърши до дни, след което настояването за издаване на позволение за прилагане на булеварда ще бъде подадено в ДНСК.

Инж. Христо Иванов разкри, че към този момент е решен казусът с неработещото осветяване по част от новия бул.. На мрачно за към седмица бе секторът от Автогарата до „ Максуда ”. 

Връзката на бул. ”Сливница ” с автомагистрала „ Хемус ” ще бъде построена до края на тази година. Отчуждителните процедури са към този момент завършени и се чака издаване на позволение за градеж.  

Има подготвеност за започване на ефикасна работа по рибарското пристанище в местността Карантината в кв. " Аспарухово ". Изграждането ще стартира най-вероятно идната седмица, разгласи още зам.-кметът на Варна по инфраструктурните въпроси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР