Снимка от софийските улици предизвика усмивки и почуда. На кадър,

...
Снимка от софийските улици предизвика усмивки и почуда. На кадър,
Коментари Харесай

Нерадостна съдба за столична каруца. Къде ли е конят? СНИМКА

Снимка от софийските улици провокира усмивки и изненада. На кадър, споделен в обществената мрежа Фейсбук, се вижда каруца, застигната от нелека орис. Старовремското возило е качено на паяк. За обстановката, снимана на ненадована улица, разкрива неизвестен столичанин, като необикновената панорама буди вълна от мнения.

Много жители приветстват управляващите, които са се заели с управлението на придвижването на каруци в столицата. Не липсват и смешки на гърба на притежателя на каручката. Трети столичани са разтревожени не на смешка за ориста на кончето, което не се вижда на фотографията.

Вижте някои от мненията на столичани:

" Крайно време беше да се заемат с осъществяването на възбраната към каруцарите в София. Наредбите са за всички ", написа Румяна Т.
" Къде е конят? ", чуди се Александра Н.

  " Крайно време е да се спрат каруците! Пълно е с тях! И съвсем постоянно конят е малтретиран! ", прибавя Борислав Г.  " Не можеше ли скоба, а не паяк ", чуди се Велизар Ч. Често по улиците на столицата жители остават възмутени от каруци и коне, които макар възбраните не престават да се движат из града.

Припомняме, че регулацията на старовремските транспортни средства, забранавяща прекосяването им през София, бе въведена на 1 юни 2022 г. Преди това тя се отнасяше единствено за предвижването им в центъра на столицата. С наредбата регламентиран беше и контролът над нарушителите. Тя планува задържане за транспортното средство и конят на нарушителите. Като животното би трябвало да бъде поемано от " Екоравновесие " до поискване от притежателя. За да си го получи назад обаче нарушителят ще би трябвало да заплати разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР