Снимка:Okras, УикипедияНедоволните в Беларус не се уплашиха от заканите на

...
Снимка:Okras, УикипедияНедоволните в Беларус не се уплашиха от заканите на
Коментари Харесай

Заканата на Лукашенко не спря протестите в Беларус

Снимка:Okras, Уикипедия

Недоволните в Беларус не се уплашиха от заканите на президента Лукашенко. Въпреки заповедта му полицията да разгони митингите, хиляди хора още веднъж се събраха в Минск и още няколко града. Броят им беше по-малък, в сравнение с през почивните дни, най-много поради неприятното време.

Вчера и водачите на Европейския съюз потвърдиха, че не признават резултата от изборите на 9 август. След тях Лукашенко разгласи, че печели 6-ти мандат и даже към този момент утвърди състава на новото държавно управление.

От Брюксел споделиха, че изборите не са били свободни и се заканиха със наказания за висши чиновници на режима в Беларус.

„ Всички сме се събрали по една причина - желаеме независимост и оставката на сегашната власт. Не сме съгласни с оповестените резултати и желаеме да го покажем ”, споделя един от протестиращите – Михаил.

„ Не зная какво ще стане. Като жена се опасявам, несъмнено. Нещо вътре в мен обаче ме кара да излизам на митингите макар страха, тъй като се борим за бъдещето, а в случай че и отсега нататък в нашата страна стават такива неща, това е даже по-страшно ”, разяснява Юлия, която също е измежду протестиращите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР