Снимка: ОДМВРДетето не е пострадало. За инцидента от пресцентъра на

...
Снимка: ОДМВРДетето не е пострадало. За инцидента от пресцентъра на
Коментари Харесай

10-годишно дете седна зад волана на Фолксваген в Шумен и се удари в стена

Снимка: ОДМВР

Детето не е потърпевшо. За случая от пресцентъра на полицията оповестиха за него през днешния ден при резюме на инспекциите в акцията " Безопасно лято “, част от годишната интервенция на пътна полиция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “..

Сигнал за произшествието на улица „ Пролет “ е получен в 21,00 часа на 17 юли. Към мястото на произшествието е ориентиран полицейски екип. Той открил, че автомобилът се е блъснал в стена и по него има материални вреди. Свидетели на случая обяснили, че видели зад кормилото на колата 10-годишно дете.

Полицаите подхванали дейности за определяне на детето. Станало ясно, че 10-годишният водач е трябвало да вземе предмет от колата, която е благосъстоятелност на посетител на майка му и получило ключовете за автомобила. Детето решило, че желае да кара, запалило и минало няколко метра, след което се блъснало в стена. След това то е прибрано от майка си, която не е съобщила за случая в полицията, пише shum.bg.

На майката е формиран акт, че е позволила детето й да ръководи лек автомобил, както и за това че след произшествието не са уведомили контролните органи, а са напуснали мястото. Съставен е акт и на притежателя на автомобила, че го е дал на недееспособен лидер, допълниха от пресцентъра на полицията.

От там обобщиха, че 258 моторни транспортни средства са тествани по време на кампанията  „ Безопасно лято “. По време на инспекциите не са открити водачи, които ръководят след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

За разнообразни установени нарушавания са формирани 39 акта, наложени са 139 санкции с фиш. За неизползване на предпазни колани са глобени 18 водачи, двама са лишили преимущество на пътно транспортно средство, 23 не са спазвали пътните знаци и маркировката. Установени са 644 нарушавания на скоростните режими. По време на инспекциите засечени шестима неправоспособни водачи, които са управлявали автомобил.

От полицията допълниха, че контролната активност по време на интервенцията е ориентирана към определяне на нарушавания, които въздействат на травматизма. Проверки се правят освен на водачите на транспортни средства, само че и на пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила. В обитаемоте места контролът е ориентиран към секторите с пешеходни пътеки и в регионите с следено погрешно и рисково секване на пешеходци.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР