снимка: община БургасВсе още не е открита изчезналата в наводненията

...
снимка: община БургасВсе още не е открита изчезналата в наводненията
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезнала в наводненията жена

снимка: община Бургас

Все още не е открита изчезналата в наводненията стара жена от бургаското село Черни връх. Днес издирването й продължава. До този миг се знае за три жертви на потопа в Бургаско - две дами и един мъж от селата Полски извор, Ливада и Равнец в община Камено.
Днес в Камено е ден на печал в памет на починалите. Районът стартира да се възвръща от бедствието. Жандармерия е охранявала потърпевшите села през нощта, оповестява Нова тв. Дежурят и аварийно-спасителни екипи. Социалните служби не престават да раздават еднократна помощ от 325 лева на потърпевшите, като през днешния ден ще бъдат в най-пострадалата община - Камено.
Пречиствателната станция на бургаския квартал Горно Езерово не работи, провали има и в депото за боклуци на Бургас, стана ясно през вчерашния ден при визитата на трима министри в наводнените региони. „ Няма изливания отвън рамките на депото, част от дигата е компрометирана. Депото ще престане да работи до изчистване на тези проблеми. Имаме четири разновидността, които ще обсъдим с кметовете за спешната обстановка къде да се депонират краткотрайно отпадъците. Пречиствателната станция в Горно Езерово също е спряла да работи. Чака се да се оттече водата. Няма риск нито за филтриране на водата, нито за депото “, увери екоминистърът Нено Димов.
Регионалният министър Николай Нанков увери, че няма проблеми с огромните язовири. „ Язовир Камчия е на 18% свободен размер. Изпускаме двата други язовира “, сподели Нанков. В Бургаско седем каскадни язовира са със скъсани стени, само че съгласно управляващите те не могат да причинят приливна вълна и на пътя им няма обитаеми места.
На 23 ноември ще се организира междуведомствен съвет, който ще разисква по какъв начин да се понижи рискът от бедствия. Предстои да бъде открито дали са изпълнени всички наставления, дадени още преди месец на притежателите на язовири в района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР