Снимка: novini.bgЖалко е да се използват такива теми, за да

...
Снимка: novini.bgЖалко е да се използват такива теми, за да
Коментари Харесай

Делян Добрев: Българите няма да плащат глобата на БЕХ oт джоба си

Снимка: novini.bg

Жалко е да се употребяват такива тематики, с цел да се натрупат политически дивиденти. Това сподели от парламентарната естрада в декларация от името на ПГ на ГЕРБ ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев. Декларацията е в отговор на декларация от името на ПГ на Българска социалистическа партия за България, прочетена от ръководителя на групата Корнелия Нинова, във връзка наложената от Европейската комисия санкция от 77 млн. евро на Българския енергиен холдинг, написа novini.bg.

Европейската комисия твърди, че България е нарушила законодателството в интервала 2007-2015 година. През тези години са управлявали всички държавни управления. Правили са се редица съвещания в Народното събрание и в парламентарните комисии. На закрити съвещания Народното събрание два пъти взема решения по този проблем. Народното събрание изрично отхвърли България да носи виновност по това дело, тъй като не е нарушила закона в интервала 20017-2015 година. Не единствено това, Народното събрание задължи държавното управление да апелира едно такова отрицателно решение на Европейската комисия, обърна се Добрев към Нинова.

Спекулирате, че санкцията ще излезе от джоба на българските данъкоплатци. Изобщо не е правилно, тъй като заплащането на такива санкции от държавните сдружения не е ценообразуващ детайл в КЕВР. Парите ще дойдат от доста други места, само че не през цената на тока, на газа или от друга услуга, която КЕВР дефинира. Никога такива санкции не са влизали в крайните цени, уточни Делян Добрев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР