Снимка: novini.bgГинка Върбакова пристигна в Народното събрание, за да участва

...
Снимка: novini.bgГинка Върбакова пристигна в Народното събрание, за да участва
Коментари Харесай

Гинка Върбакова в НС: Ще прегледам всички спекулации и лъжи и ще потърся правата си по съдебен път

Снимка: novini.bg

Гинка Върбакова дойде в Народното събрание, с цел да взе участие в взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства, съобщи кореспондент на Novini.bg.

В дневния ред са планувани чуване на Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР, КФН, Агенция по приватизация и следприватизационен надзор, Държавна организация “Национална сигурност ” и Държавна организация “Разузнаване ”. Това се случва след гледище на депутати от Българска социалистическа партия, които желаеха разсекретяване на класифицираните данни, получени от премиера на Чехия Андрей Бабиш по искане на Бойко Борисов за покупката на ЧЕЗ. Документът бе заведен в секретното деловодство на Народното събрание.

От Българска социалистическа партия настояха да бъде основана краткотрайна комисия в Народно събрание, която да изследва всички обстоятелства около договорката с ЧЕЗ.

От пресслужбата на Министерски съвет оповестиха, че върху документа, получен от чешкия министър председател Бабиш “има гриф за сигурност, заради обстоятелството, че не е формирана от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за възможни бъдещи банкови интервенции ”.

Гинка Върбакова, чиято компания “Инерком ” купи активите на ЧЕЗ, изиска да се организира закрито съвещание на отрасловите комисии в Народното събрание, на което да може да даде информация, касаеща банкова загадка. Заседанието стартира с гласоподаване на античния ред на срещата.

В началото на чуването си госпожа Върбакова честити 1 март. „ В последните дни ние бяхме пострадали от бзпрецедентната офанзива против Инерком. Свидетели сме на един политически и стопански шантаж. Свидетели сме в интервенция в капиталовите доближи до степен на сатанизиране. Някои политически сили видяха опция за повишение на политическия си рейтинг, посредством тиражиране на спекулации “, акцентира Върбакова.

„ Преди година подготвихме документите си за тази договорка. Подценихме опцията да бъдем атакувани. Атаките против нас идват и от директни съперници, които изгубиха това съревнование, те желаят да завоюват подмолно, тиражирайки откровени неистини и клевети. Това е сюжет, в който изрично отхвърляме да участваме. Ще защитим името си. С нашите юристи ще прегледаме всички спекулации и неистини и ще потърсим правата си по правосъден път “, закани се Върбакова.

" Не сме търсили контакти с нито един български политик ", увери бизнес дамата. Тя увери, че в дейностите си ще пазят интереса на жителите. Освен това ще се търси опция страната също да има присъединяване в ЧЕЗ.

" Кои сме ние? От водача на една политическа партия беше заложен въпроса, по какъв начин Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ. Може ли аз да върна въпроса по какъв начин може някой на 28 години да си купи " Техноимпекс ", уточни Върбакова, която явно засяга лидерката на БСП Корнелия Нинова.

След това Румен Гечев скочи против водещия Делян Добрев, като се възмути, че Гинка прави реклама на всякакви компании и консултанти и на оШфорки и ОфМорки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР