Снимка NOVAБългарски документи срещу 2000 евро. Германски журналист успя да

...
Снимка NOVAБългарски документи срещу 2000 евро. Германски журналист успя да
Коментари Харесай

Да станеш българин срещу 2000 евро или как Кристоф Корбел се превърна в Петър Иванов

Снимка NOVA
Български документи против 2000 евро. Германски публицист съумя да си купи подправена персонална карта, съгласно която в действителност е българин. Това се е случило в Гърция, където този бизнес процъфтява поради рецесията с бежанците, споделя NOVA.

Повече от 50 000 са бежанците единствено в Гърция. Това сочи последният годишен отчет на южната ни съседка. Почти всички те желаят да продължат пътя си към Западна Европа, само че не могат. Нямат документи, а даже да имат, с тях не могат да продължат напред. Тук идва мястото на трафикантите.

В Сърбия са арестувани въоръжени терористи с подправени български паспорти

„ Те вършат паспорти на всяка страна, която може да си визиите, имат паспорти даже и за Канада. Може да заминете за Канада против 12 000 евро ”, споделя Кристоф Корбел.

Именно бежанци разказали на немския публицист, че най-лесно може да купи подправен паспорт в Гърция. И той отпътувал:

„ Намерих го в едно кафене в Атина, само че направих контакт с него преди този момент, в действителност е много елементарно да стигнеш до тези хора, в действителност са доста и то поради големия брой бежанци, които живеят в Атина ”, споделя Кристоф Корбел.

Само за няколко часа германецът Кристоф Корбел се трансформирал в българина Петър Иванов:

„ Трафикантът ми предложи български паспорт, тъй като споделих, че желая да вляза в Турция, а като немски публицист това би било доста мъчно в този миг. Затова той ме посъветва да ми даде български паспорт и аз се съгласих. Понякога трафикантите употребяват изгубени паспорти на същински хора, единствено сменят фотографията, само че моят мисля, че е изцяло подправен. Наистина харесах името, което ми дадоха. Не знам дали това е същински човек, само че съгласно мен, щеше да мине елементарен паспортен надзор ”, изясни журналистът.

След репортажа на Кристоф Корбел последвали арести в Гърция. Но това няма да спре търговията на черно, съгласно журналиста. „ Мисля, че няма да отнеме доста време, преди да се появи нов човек, който да заеме мястото на задържаните ”, разяснява Корбел. Източник: nova.bg документи публицист персонална карта български паспорт
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР