Снимка на сирийско бебе, загубило едното си око след въздушен

...
Снимка на сирийско бебе, загубило едното си око след въздушен
Коментари Харесай

Сирийско бебе, загубило окото си след въздушен удар, разплака света

Снимка на сирийско бебе, изгубило едното си око след въздушен удар, нанесен от силите на режима, стана знак в акция за взаимност в обществените мрежи. В рамките й доста интернет консуматори споделят фотография на самите себе си, в която закриват с ръка едно от очите си, съобщи Франс прес.

От няколко дни хаштагът " #СолидарностСКарим " (#Solidarity with Karim) е все по-споделян в Туитър и Facebook. Кампанията стартирана от фотографи на свободна процедура в Източна Гута, последния бастион на бунтовниците покрай Дамаск. При въздушен удар в този район на 29 октомври бебето, което тогава е на 40 дни, е тежко ранено в едното око, а майка му е убита, оповестиха фамилията му и лекарят, който се е грижил за него. Кампанията стигна до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Постоянният представител на Англия Матю Райкрофт разгласява фотография на самия себе си, седнал на кръглата маса и криещ окото си с ръка.

" Предупреждаваме за заплахите от бездействието, което води до гибелта на още хора. Още учебни заведения ще бъдат бомбардирани. Още деца ще бъдат ранени ", написа Райкрофт в туита, който съпровожда фотографията. Той приканва за слагане на " завършек на бомбардировките и обсадата на Източна Гута ". Турски министри, чиято страна поддържа в Сирия бунтовниците против режима на президента Башар ал Асад, също разгласиха в Туитър фотоси на раненото бебе.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР