Снимка на Сергей Суровикин, известен като генерал Армагедон, за първи

...
Снимка на Сергей Суровикин, известен като генерал Армагедон, за първи
Коментари Харесай

След бунта на “Вагнер“: Появиха се снимки на генерал Суровикин

Снимка на Сергей Суровикин, прочут като военачалник Армагедон, за първи път се появи в обществените мрежи, откакто генералът изчезна безследно след протеста на ЧВК " Вагнер " през юни. 
Прочетете още
За Суровикин се твърди, че е бил непосредствен до шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука предишния месец. Имаше даже изказвания, че военачалник Армагедон е разследван за съучастничество в протеста. 

Той изчезна от общественото пространство скоро след протеста, само че в този момент в обществените мрежи циркулира фотография, за която се твърди, че демонстрира някогашният военачалник и брачната половинка му.

" Генерал Сергей Суровикин е на независимост. Жив, здрав, вкъщи, със фамилията си, в Москва. Снимката е направена през днешния ден ", написа в понеделник известната съветска журналистка Ксения Собчак в Telegram.

На фотографията се вижда мъж със слънчеви очила, който върви на разположение с червенокоса жена, която наподобява на брачната половинка на генерала, Анна, написа Би Би Си. 

Руският публицист Алексей Венедиктов също написа в Telegram: " Генерал Суровикин е вкъщи със фамилията си. Той е в отпуск и е разполагаем на министерството на защитата ".

На 23 и 24 юни наемниците на Вагнер направиха опит за протест, като заплашиха да тръгнат към Москва.

Пригожин и още девет души починаха в злополуката край Москва на 23 август, което докара до неистови спекулации. Мнозина определяха шефа на Вагнер като " ходещ труп " след несполучливия протест.

За финален път военачалник Суровикин беше забелязан обществено във видеоклип по време на протеста, в който приканва силите на " Вагнер " да прекратят дейностите си.

Дни по-късно медиите оповестиха, че той е бил задържан, само че няма публично удостоверение за местонахождението му.

Генералът беше подложен отпред на съветските сили в Украйна през октомври, само че три месеца по-късно беше отхвърлен.

Той си завоюва репутацията на жесток военачалник по време на съветските интервенции в Сирия, където стана прочут като " военачалник Армагедон ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР