Снимка на руска линейка, спряла на улица в шведската столица,

...
Снимка на руска линейка, спряла на улица в шведската столица,
Коментари Харесай

Какво търси руска линейка в Стокхолм?

Снимка на съветска кола за спешна помощ, спряла на улица в шведската столица, се трансформира в сензация в Twitter. Автомобилът не просто е паркирал, а медиците оказват помощ на легнал на тротоара мъж.

Шведските медии бързо надушват интереса на публиката и захващат да разнищят историята, само че догатките, че колата за спешна помощ принадлежи на съветското посолство, бързо са опровергани, а догадките не престават през целия ден.

Varför gör en rysk ambulans insats på Söder? pic.twitter.com/iwzll5178G
— Måns Jonasson (@mansj) 5 декември 2017 година
В последна сметка се оказва, че автомобилът принадлежи на петербургска компания. Екипът бил пратен в Стокхолм, с цел да прибере вкъщи съветски жител, чиято здравна застраховка покрива транспорт от чужбина.

При идването на колата за спешна помощ в шведската столица обаче инцидентни минувачи я спрели с молба лекарите да оказват помощ на човек, комуто прилошало на улицата. Руските медици се погрижили за мъжа до идването на локалните им сътрудници.

Същата вечер създателят на фотографията се обърнал към руснаците с ново известие в Twitter, с цел да изясни, че не е имал поради нищо неприятно с въпроса "Какво прави съветска кола за спешна помощ в Сьодер (Сьодермалм, остров в шведската столица)? ". "Просто ми стана любопитно, тъй като в никакъв случай не бях виждал задгранична "Бърза помощ " тук. Не става дума за шведска русофобия, най-малко не от моя страна. Обичам водка. И Алфред Шнитке (съветско-немски композитор) ", написа шведът.

To all Russians: I didn't think there was anything nefarious about a Russian ambulance in Stockholm, I was just curious as I've never seen a foreign ambulance here.

This is not an example of Swedish Russophobia, at least not on my end.

I love vodka. And Alfred Schnittke. ♥️
— Måns Jonasson (@mansj) 7 декември 2017 г.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР