Снимка МВР Арестуваният в София командир от т.н. Ислямска държава“

...
Снимка МВР Арестуваният в София командир от т.н. Ислямска държава“
Коментари Харесай

Арестуваният в София джихадист сниман в клипове на Ислямска държава


Снимка Министерство на вътрешните работи

Арестуваният в София пълководец от тъй наречените " Ислямска страна “ Ахмед Рафи Мусто е сниман във видеоклипове на групировката, заяви бТВ, базирайки се на свои ицточници. Мусто е бил в редиците й от 2013 година до началото на 2016 година У нас имал компания за превоз и търговия.

Българинът по паспорт Ахмед Мусто е употребил в редиците на ИД псевдонима Абу Мусаб Шуейхи.

" Той е от Северна Сирия, от Мамбич. Неслучайно един от документите, който му е даден, е от името на емира на така наречения вилает Алепо. Тоест, явно е, че там той си е в къщи...”, разяснява пред бТВ арабистът проф. Владимир Чуков.

Той допуска, че Мусто е употребил документите от ИДИЛ единствено за бизнеса си с незаконен тютюн.

" Това, което е неговата голяма неточност, че той има явно престъпен бизнес. И тука е огромният въпрос към нашите служби. Те би трябвало да отговорят: бизнесът с наргилетата – дали това е негова самодейност или става дума за проект на " Ислямска държава””, сподели Чуков.

Разследващите обаче разполагали с видеоклипове, на които се вижда и Мусто. Двама анонимни очевидци са дали показания и за боевете му в редиците на " Ислямска държава”.

Преди 9 години се е сдобил с български паспорт и почнал бизнес. Заедно с него поради незаконно произвеждане на тютюн за наргиле са арестувани Алаа Массам и Абдул Шехо. Съпругата му – Иванка Шехо е под домакински арест. Тяе отказала коментар.

От съда Мусто е изискал да го пуснат под домакински арест, защото има брачна половинка и бебе на 7 месеца. Искането му не е почетено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР