Снимка: МСНякой не иска на територията на България да се

...
Снимка: МСНякой не иска на територията на България да се
Коментари Харесай

Руският посланик: Някой не иска в България да има „Балкански поток“

Снимка: Министерски съвет

" Някой не желае на територията на България да се появи „ Балкански поток “ Има такива сили както в България, по този начин и зад граница. И това, което се случва в този момент колкото и да е необичайно, се случва през последните 3 месеца, след 21 октомври ". Това разяснява съветският дипломат Анатолий Макаров пред „ 120 минути “ по БТВ, откакто двама съветски дипломати бяха оповестени за личност нон грата у нас след шпионски скандал през януари, написа Novini.bg.

Външно министерство привика посланика на Русия, откакто основният прокурор Иван Гешев осведоми Екатерина Захариева за двама съветски шпиони у нас в края на предишния месец.

„ Руско-българските връзки съществуваха по един метод до 21 октомври и по различен след 21 октомври. До 21 октомври предходната година връзките ни се развиваха доста сполучливо. (…) На 21 октомври беше открит публично 11-километров водопровод, който свърза турската газопреносна система с българската - в село Горска поляна. Това беше тържествено събитие, дружно с министър-председателя. След това започнаха проблемите. На 25 октомври ме поканиха в Министерство на външните работи и ми оповестиха, че наш посланик се занимава с активност, която не дава отговор на дипломатическата и би трябвало да напусне страната. Това беше първият епизод след датата 21-ви октомври! След това мога да ви опиша и друга история - да вземем за пример на 8 януари, когато в Истанбул се състоя тържественото разкриване на „ Турски поток “.

Там бяха поканени и Бойко Борисов, и президентите на Сърбия, на Русия и домакинът - президентът Ердоган. Две седмици след тази среща в Истанбул, още веднъж ме канят в Министерство на външните работи и този път, освен това имам да кажа - това беше направено, през общественото пространство. Съобщават ми, че двама от нашите сътрудници - един от посолството, различен от комерсиалното посланичество, се занимават с противоправна активност и за 48 часа би трябвало да изоставен България. Освен това Главната прокуратура разгласи за търсене по линия на Интерпол още 3-ма съветски жители. На този декор в този момент се строят и се развиват нашите руско-български връзки, не знам по какъв начин ще тръгнат нещата нататък. Ще забележим какво ще стане, само че разбирам, че това са съществени проблеми, които пораждат на този стадий ", сподели Макаров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioneR III yt9922ff (преди 1 минута) Рейтинг: 121 | Одобрение: -9 Да си върви в сибир и да сърба течччна ддрриссня! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР