Снимка: Министерство на туризмаПредприемаме редица стъпки, за да посреща България

...
Снимка: Министерство на туризмаПредприемаме редица стъпки, за да посреща България
Коментари Харесай

Марияна Николова: Предприемаме редица стъпки, за да посреща България повече руски туристи

Снимка: Министерство на туризма

Предприемаме редица стъпки, с цел да посреща България повече съветски туристи. Отношенията сред България и Русия се основават на дългогодишни исторически обичаи, културна непосредственост и другарски връзки сред двата народа. Между държавните институции на България и Русия, както и туристическия бизнес на двете страни, има открити доста положителни обичаи, изграждани с десетилетия. Важно е да се възвърне туристопотокът сред двете страни. Искам да благодаря на Руската федерация, че участваме като страна сътрудник на Отдих 2020 година Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова с ръководителя на Федералната организация по туризъм на Руската федерация, госпожа Зарина Догузова, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

,,Много се веселя да ви посрещна в Москва, след толкоз месеци на карантина. Надявам се взаимоотношенията сред страните да се развиват и взаимоизгодното съдействие да продължи. Туризмът е доста значимо направление в стопанската система, значимо е хората да пътуват, сподели госпожа Догузова. Връзката сред двата народа е историческа. Човек, когато пътешества и посещава дадена страна, той научава традицията и бита ѝ. Туризмът е направление, от което зависят над 50 посоки и по тази причина е приоритет за нашата страна. Страната е открита за разговор и обмяна на опит``, безапелационна бе ръководителят на ФАТ госпожа Догузова.

Министър Николова акцентира, че продължава дейната и сполучлива работа по подписаната през м. март 2019 година Програма за взаимни дейности в региона на туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развиване на Руската федерация (2019-2021 г.). и постоянно се организира двустранната работна група в региона на туризма, написа Novini.bg.

Министерството на туризма подхваща редица стъпки, с цел да може България да посреща повече съветски туристи. Съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за издаване на визи, сподели Николова.

Целта е визите да се издават в доста къси периоди заради интереса на съветските жители към така наречен „ last minute ” почивки. Визи се издават в 59 изнесени центъра в Руската федерация, като процедурите са ускорени оптимално. В консулските служби на България в РФ са упълномощени единствено тези съветски туроператора, които дават отговор на условията за работа на съветския туристически пазар, като обменът на информация и съдействието с Федералната организация по туризъм и „ Турпомощ “ е непрестанен.

Голямо самопризнание за значимостта на страната ни за съветския туристически бранш е продължаването на асоциираното участие на Националното посланичество по туризъм на България в Асоциацията на съветските туроператори (АТОР). Министерството на туризма има отличното съдействие с виновните за туризма съветски институции, освен с федералния център, само че и с администрациите и бизнеса от съветските райони, обърна внимание вицепремиерът Марияна Николова.

,,Готови сме на съдействие и разговор в името на двустранното съдействие. За първи път в Русия туризмът се слага преди всичко като най-важна цел за възобновяване на стопанската система. Готови са да поддържаме контакт и да подкрепяме туризмът да се развива``, съобщи госпожа Догузова.

Бих желала да Ви уверя, че Министерството на туризма ще продължи да работи България да се осъществя все по-успешно като целогодишно туристическо направление на съветския пазар. В изискванията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от основно значение да продължим нашето ползотворно съдействие. В момента, в който границите сред нашите две страни се отворят, България е подготвена да посрещне своите съветски посетители като сигурна туристическа дестинация, в подтекста на продължаващата пандемия от ковид, акцентира Николова. На фона на международната карта от увеличаващи се случаи на инфектирани с новия ковид, България остава измежду страните с минимум инфектирани на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация, принос за което в огромна степен имат навременните и строги противоепидемични ограничения, взети от Правителството на Република България, съобщи тя.

По време на срещата бяха разисквани взаимни дейности за нарастване на броя на туристите сред двете страни; активизиране на положителното двустранно партньорство сред туроператорите на двете страни; опциите за оказваме подпомагане на туристите, които се намират на територията на съответната страна; съдействие в региона на обезпечаване на сигурност по време на престоя на туристите на територията на съответната страна, изключително при организацията на детския отдих; двете страни да продължат да работят за активизиране на контактите сред образователни заведения, като към този момент има редица университети и институти в Москва и районите и в България, които образоват фрагменти за туристическата промишленост и си партнират в образователния развой, обмена на студенти и фрагменти в региона на туризма.

Вицепремиерът Марияна Николова отправи покана към ръководителя на Федералната организация по туризъм на Руската федерация Зарина Догузова да посети България и да взе участие в идния Българо-руски туристически конгрес през последното тримесечие на 2020 година или началото на 2021 година, отдаден на оздравителния и балнео туризъм след световната пандемия от COVID-19, който ще се организира в границите на подписаната сред министерството на туризма и Федералната организация по туризъм Програма за взаимни дейности.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР