Снимка: Министерство на туризмаПоследната седмица проведох поредица от срещи с

...
Снимка: Министерство на туризмаПоследната седмица проведох поредица от срещи с
Коментари Харесай

Николова: Щетите в туризма са огромни, трудно ще се преодолеят

Снимка: Министерство на туризма

Последната седмица организирах поредност от срещи с представители на туристическия бизнес по Черноморието, а преди този момент и с редица национално и районно показани организации на сектора, написа " Труд ".

Това съобщи на конференция в к.к. „ Златни пясъци “ край Варна вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Днес тя организира работна среща с представителите на туристическия отрасъл във Варна и района и разяснява, че изводът от всички срещи е един - в никакъв случай до момента секторът не е бил поставян на колене, както това се случи поради пандемията.

„ Щетите са големи и те мъчно могат да бъдат преодолени. Но един от вероятните способи за понижаване на последствията е представителите на другите сегменти от сектора да седнем на една маса и сами да си помогнем. Затова след многото полемики взехме дружно решение да бъде основан Консултативен съвет към вицепремиера и министър на туризма. Предвиждам да бъде формиран при започване на септември, като ще има няколко съществени цели в работата си. Основен фокус ще е в най-кратки периоди да бъде създаден екшън проект за подготовка на зимния сезон. Важно е допустимо най-рано да бъдат посочени съответни и работещи ограничения за подкрепяне на бизнеса, по какъв начин да притеглим туристи в главните ни зимни курорти и по какъв начин да подсигуряваме безвредна и здравословна среда за туристите “, разяснява още министър Николова.

Тя уточни, че различен значим акцент ще е незабавната работа по рекламна тактика за дестинация България.

„ Нужно е да се набележат маркетингови начинания, които да се концентрират върху популяризирането на нишовите туристически артикули, като СПА, балнео, селски, еко, винено-кулинарен и други типове туризъм. Очакванията са, че точно такива услуги ще стават все по-предпочитани, защото всички разбори сочат, че обществената изолираност ще се резервира още дълго време. А туристите ще търсят артикули, разнообразни от познатите до момента, при която няма огромно скупчване на хора на едно място.  По време на диалозите ми с сектора от тяхна страна бе откроена нуждата страната ни още веднъж да взе участие в районните туристически тържища в Европа, на които да се подчертава върху по-малко познатите ни артикули “, сподели още министър Марияна Николова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР