Снимка: Министерски съветВажно е да се обединим, за да се

...
Снимка: Министерски съветВажно е да се обединим, за да се
Коментари Харесай

Премиерът: Свиневъдите ще бъдат компенсирани

Снимка: Министерски съвет

Важно е да се обединим, с цел да се измъкнем от обстановката, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на срещата в Пазарджик по отношение на подхванатите ограничения за ограничение разпространяването на африканската чума по свинете (АЧС), написа novini.bg.

Премиерът Борисов означи, че се поставят големи старания и изрази благодарност към кметовете и дейните хора в тази област.

Министър-председателят посочи, че все още няма ваксина против африканската чума по свинете. Веднага ще закупим ваксина, щом има такава, акцентира премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят  добави, че е реализирана договореност срокът за умъртвяване на домашните свине да бъде продължен в Пазарджик. Също по този начин във всички 20-километрови санитарни зони към свинекомплексите хората ще бъдат обезщетени с по 300 лв. на двор при непринудено асимилиране на личното поголовие, с цел да бъде направена нужната стерилизация. Насила никой няма да накараме, акцентира министър-председателят и подчертава върху заплахата от разпространяване на АЧС и голямата популация на диви свине.

Свиневъдите ще бъдат обезщетени.  75% от компенсацията ще пристигна от Брюксел, а останалото от страната. Субсидията ще бъде в размер на 300 лв. на двор, сподели Борисов.

" Аз също не претърпявам тъжни гледки. И това, което медиите демонстрират, тъжни гледки с дребни прасенца. Сърце нямам. Полагаме големи старания да действаме по този начин, както споделя науката. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица. Бизнесът се задължава следващата година да даде свине, а ние сме задължени да дадем по 300 лв. на двор, с цел да се възстановят вредите. Каквото си решат ", сподели още Бойко Борисов.

Припомняме, че в 20 километровата санитарна зона попадат всичките 31 села на община Пазарджик и още 44 обитаеми места в други общини на региона.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР