Снимка Министерски съветСлед разговори с други лидери на страни от

...
Снимка Министерски съветСлед разговори с други лидери на страни от
Коментари Харесай

Борисов: Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините в ЕС

Снимка Министерски съвет

След диалози с други водачи на страни от Европейски Съюз Бойко Борисов разгласи какво предложение са създали за метода, по който ще се разпределят имунизациите против ковид. 

Предлагаме компенсационен механизъм за систематизиране на имунизациите против COVID-19 в Европейски Съюз на база човек от популацията и с обезпечените спомагателни дози да бъдат обезщетени тези десетина страни, които разполагат с по-малко количества ваксини.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след видеоконферентна среща с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, на която участваха също австрийският канцлер Себастиан Курц, министър председателите на Словения - Янез Янша, на Хърватия - Андрей Пленкович, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш и на Чехия – Андрей Бабиш, оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

Разговорът се състоя след вчерашната работна среща във Виена за заслужено систематизиране на имунизациите в Европейски Съюз.

Премиерът Борисов настоя тематиката с компенсационния механизъм да бъде решена още преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, планувано за другата седмица. „ Надявам се всички страни членки да ни поддържат, тъй като единствено по този метод можем да спазим европейския принцип за взаимност “, безапелационен бе Бойко Борисов.

Министър-председателят изрече признателност към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и към ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за свършената работа и изрази увереност, че знаейки за проблемите с доставките на ваксини, ще намерят опция за корекции посредством оферти компенсационен механизъм.

„ Ние не сме взели участие в утвърждението на имунизациите, нито в договарянията по договорите. А сега и договорите не се извършват, и се доставят по-малки количества ваксини без значение, че плащаме правилно “, подчертава министър председателят Борисов.

Министър-председателят напомни, че страните членки вложиха в създаването на имунизациите против COVID-19, надалеч преди те да бъдат създадени, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР