Снимка: Михаил Ходорковски, ФБЗападът не води никаква битка с едноличната

...
Снимка: Михаил Ходорковски, ФБЗападът не води никаква битка с едноличната
Коментари Харесай

Руският преприемач Ходорковски: Няма пряка заплаха за властта на Путин. Разочарован съм от Запада

Снимка: Михаил Ходорковски, ФБ

Западът не води никаква борба с едноличната власт на Путин в Русия, а по-скоро си гледа икономическия интерес, показва Ходорковски.

Против съветския хайлайф ефикасни могат да бъдат единствено персоналните наказания, разяснява опозиционерът

" Руският президент Владимир Путин ще ускори репресиите преди президентските избори през 2024 година ", предвижда пред френския Le Point Михаил съветският бизнесмен Ходорковски*.

" Няма директна опасност за властта на Путин. От друга страна обстановката вътре в Русия продължава да се утежнява и, в случай че тази наклонност не бъде обърната, все още на президентските избори през 2024 година властта ще бъде доста слаба и съществува риск, че той ще прибегне до още по-сурови репресии%, счита Ходорковски.

" Разочарован съм от държанието на Запада по отношение на Русия, тъй като икономическите връзки не престават да имат приоритет. Разследванията демонстрират доколко парите на съветските управляващи развращават западната политическа класа. Целта е да се основат проблеми вътре в страните на западната народна власт и това работи. Против съветския хайлайф ефикасни могат да бъдат единствено персоналните наказания ", разяснява той.

 

*На 24-годишна възраст основава, въз основа на комсомолски клуб за техническо и научно творчество, Център за междуотраслови научно-технически стратегии (МЕНАТЕП).

На 29 години към този момент е ръководител на Инвестиционния фонд за подпомагане на горивно-енергийната индустрия, става заместник-министър и консултант на министър-председателя на Русия. През 1998-1999 година е и член на Колегиума на Министерството на горивата и енергетиката.

През 2003 година е задържан. Съдът признава Ходорковски за отговорен по 6 текста от Наказателния кодекс, в това число за укриване на налози, подправяне на документи, корист с доверие, разхищение на средства посредством шикалкавене, несъблюдение на правосъдни решения и други. Осъден е на 9 години затвор.[1] Престоят му в следствения изолатор в Москва е нескончаем. През 2010 година арестантът с произнесена присъда и следствен по друго каузи за противозаконна продажба на нефт афишира гладна стачка. Повод е смяна в законодателството, от която пробва да се възползва.

През декември 2013 година Путин издава декрет за опрощение и Ходорковски е освободен. Веднага напуща Русия. Живее поредно в Германия, Швейцария, Англия.

През февруари 2020 година нидерландски апелативен съд удостоверява решение на интернационалния Постоянен трибунал от 2016 година, определящо отплата за акционерите от компанията „ Юкос “ на Михаил Ходорковски.  Руското държавно управление декларира, че подхваща обжалване на решението

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР