Снимка: МФК СпартакЗа първи път български футболен отбор спечели групата

...
Снимка: МФК СпартакЗа първи път български футболен отбор спечели групата
Коментари Харесай

МФК Спартак спечели групата си в Шампионската лига

Снимка: МФК Спартак

За първи път български футболен тим завоюва групата си в Шампионската лига. Това стана на шампионата по плажен футбол в португалския град Назаре, където носителят на купата на страната ни МФК Спартак записа втори триумф, този път с 5:3 над грузинския първенец Динамо (Батуми). Вчера варненци надиграха и другия отбор в потока си - Сотао (Португалия), и след две класирания в елиминационната фаза в предходни издания, този път те направиха историческо достижение, спечелвайки групата си.

Първата третина протече равностойно, като двата отбора най-вече се разузнаваха и не съумяха да поразят някоя от вратите. В третата минута на втората част Динамо, в чийто състав играха трима испанци, поведе след противоречива дузпа. Секунди по-късно обаче Павел Адамов се пребори за една топка и я пусна около вратаря за 1:1. В 19-ата мин. Мартин Рачев откри с глава Станислав Джамбазов, който от близо на празна врата направи 2:1 за варненци. 

Заключителните 12 минути започнаха добре за българите, като Калоян Цветков означи страховит гол от фаул съвсем от своята аутлиния за 3:1. Динамо обаче още веднъж понижи секунди по-късно. В 28-ата мин. Костадин Иванов направи 4:2 за българския отбор с третия си гол в шампионата. Четири минути преди края Спартак повиши на 5:2 след попадение от центъра на Станислав Джамбазов. В последните секунди отборът от Батуми оформи крайния резултат с прекрасен гол със задна ножица.

Довечера след привършване на срещите - към 22 ч. българско време, ще бъде изтеглен жребият за 1/16-финалите. Очаква се Спартак да е измежду поставените при него, само че уредниците още не са удостоверили по какъв начин ще се действа - дали по коефициент или по резултати от групите.

" Не искам да разясня достижението. Искам да благодаря преди всичко на момчетата - на тези които са тук и на тези, които по една или друга причина не пътуват с тима. Зад това стои ужасно доста работа и се гордея, че имам такива играчи. Всичко това се случва единствено тъй като има хора, които правят оценка труда ни, и този триумф е за тях ", съобщи след срещата през днешния ден треньорът на МФК Спартак Симеон Христов.

 

Съставът на МФК Спартак:

Станислав Иванов, Добромир Господинов, Станислав Джамбазов, Костадин Иванов, Мартин Рачев, Калоян Цветков, Кристиан Тодоров, Павел Адамов, Иван Мартинов, Мариан Мачиука-Мачи, Георги Димитров, Стоян Филев

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР