Снимка МарицаВсички работници, които имат да получават заплати и обезщетения

...
Снимка МарицаВсички работници, които имат да получават заплати и обезщетения
Коментари Харесай

Работниците от „Тренд Фешън Текстил“ ще си получат парите

Снимка " Марица "

Всички служащи, които имат да получават заплати и компенсации от шивашката компания „ Тренд Фешън Текстил “ ЕООД, ще получат парите си на 100 %. Условие за това е да изискат освобождение не по взаимно единодушие, а по член 327 от Кодекса на труда, който засяга закъснение изплащането на трудовото заплащане от шеф. Това съобщи в Пловдив омбудсманът Мая Манолова, написа " Марица ".

Тя дойде под тепетата на втора среща с шивачките от банкрутиралата фабрика край Раковски, които неотдавна стачкуваха поради неполучени заплати за месец март. Срещата се организира в постройката на Националния застрахователен институт /НОИ/.

На нея участваха шефът на Национален осигурителен институт Пловдив Розалия Джинева, шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Венелин Найденов и шефът на „ Инспекция по труда – Пловдив “ Атанас Чернаев.

Шивашката фабрика край Раковски, основана с австрийски капитали през 1997 година, пусна кепенци в средата на април. Управителят Кристоф Ниц е пуснал молба за разкриване на произвеждане за оповестяване в неплатежоспособност в Окръжен съд в Пловдив, само че процедурата не може да започва, заради липса на значим документ, стана ясно на срещата.

Той би трябвало да се издаде от счетоводната къща, която обслужва сдружението, само че оттова отказвали да го издадат, защото австрийците дължали и на тях пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР