Снимка: Марин Урумов, фейсбукЖители на село Константиново готвят протест, като

...
Снимка: Марин Урумов, фейсбукЖители на село Константиново готвят протест, като
Коментари Харесай

Недоволни жители на Константиново готвят блокада на пътя Варна-Белослав

Снимка: Марин Урумов, фейсбук

Жители на село Константиново готвят митинг, като считат да създадат обсада на пътя Варна-Белослав в сряда, 14 август, в 7.00 часа. Причината е положението на улиците и дерето в селото, написа darikradio.bg. 

Местните упорстват за подсилване на изровеното след наводнението от 2016 г. отводнително дере на селото, за създаване и възобновяване на неремонтираната от години и разрушената след наводнението инфраструктура – улици и мостове.

За решение на казуса жителите на Константиново са писали писма до кмета на Варна, регионалния шеф, министър-председателя, омбудсмана, посолствата на всички европейски страни, централите на всички парламентарно показани партии, търсили са подпомагане и от Общинския съвет.

" Улиците ни са все по-разбити, като асфалтът на множеството от тях е към този момент единствено отдалечен спомен от соц-а. Дерето не е чистено от наводнението и все още е обрасло от дървета и шубраци възпрепятстващи прекосяването дори на бързей, камо ли (не дай, Боже!) на потоп, какъвто преживяхме през 2016г. За укрепването  му и създаване на мръсна канализация даже престанахме да мечтаем ", отбелязва в известие до медиите ръководителят на Инициативния комитет Марин Урумов.

" Превърнати сме в гето и сме заложници на едно бездушно, надменно и морално лимитирано общинско ръководство. За това сме принудени и решени на обезверени дейности като идното и блокираме пътя Варна-Белослав. Следващата ни стъпка е гражданско непокорство и затваряне на Аспарухов мост и Община Варна в цялостно схващане за всички произтичащи от това последици ", заканват се недоволните от близкото до Варна село.

Това няма да е първият митинг на поданици на Константиново против положението на инфраструктурата там. През август предходната година бе извършен кротичък митинг пред постройката на Община Варна с гледище за подсилване на дерето в селото и ремонт на разрушената от порои улична мрежа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР