Снимка: longroom.comСъединените щати предупредиха Венецуела, че всички заплахи срещу американски

...
Снимка: longroom.comСъединените щати предупредиха Венецуела, че всички заплахи срещу американски
Коментари Харесай

САЩ размаха пръст на всички, които се заканват на обявилия се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо

Снимка: longroom.com

Съединените щати предизвестиха Венецуела, че всички закани против американски дипломати или опозиционния водач Хуан Гуайдо ще получат " забележителен отговор ", съобщи Би Би Си. Съветникът по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че сходно " заплашване " би било " тежка офанзива против върховенството на закона ".

``
реклама
 
Предупреждението му идва дни откакто Съединените щати и над 20 други страни признаха Гуайдо като краткотраен президент.
 
Междувременно Хуан Гуайдо прикани за антиправителствени митинги в сряда и събота. Политическата рецесия във Венецуела наподобява към този момент стига точката на шупване на фона на засилващите се старания на опозицията за събаряне на президента Николас Мадуро. Той постави клетва за втори мандат по-рано този месец след избори, белязани от протест на опозицията и обвинявания за фалшификации, провокирали всеобщи митинги.
 
В събота няколко европейски страни, измежду които Испания, Германия, Франция и Англия, обявиха, че ще признаят Гуайдо за президент, в случай че не бъдат свикани избори до осем дни. Мадуро обаче отхвърли това предложение, като сподели, че ултиматумът би трябвало да бъде отдръпнат.
 
" Венецуела не е обвързана с Европа. Това е цялостно безсрамие ", сподели Мадуро пред телевизия Си Ен Ен Тюрк. Той добави, че е подготвен да се ангажира с разговор с съперниците на своето президентство.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР