снимка Live.Varna.bgКметът на Варна Иван Портних даде днес начало на

...
снимка Live.Varna.bgКметът на Варна Иван Портних даде днес начало на
Коментари Харесай

Кметът на Варна даде старт на нов ремонт: Започна разкопаването на бул. Първи май в Аспарухово

снимка Live.Varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних даде през днешния ден начало на ремонта на ул. „ Първи май “ в кв. „ Аспарухово “. Проектът планува замяна на подземната инфраструктура, главен ремонт на пътната настилка, нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация и създаване на джобове за спирките на градския превоз.

По северното платно ще бъдат построени и ленти за надлъжно паркиране. Дължината на ремонтирания сектор е 1300 м. Ремонтът е част от плана " Интегриран градски превоз " - втора фаза, по Оперативна програма " Региони в напредък ", на стойност към 3,8 млн. лева “, обясни кметът. На събитието участваха регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, кметът на регион Аспарухово Калина Белмезова. 

 

" Инфраструктурните планове, по които работим, са доста. В Аспарухово не престават дейностите по ул. " Мара Тасева ", следва ремонт и на бул. " Народни будители " - там планът е на равнище планиране. Ремонти има в цяла Варна. Наясно сме, че има компликации за трафика, само че апелирам жителите за самообладание и толерантност, тъй като това е методът за основаване на по-добри условия за пътешестване ", допълни кметът Иван Портних.

Затворен за влизане на коли e бул. „ Народни будители “ от кръстовището с бул. „ Мара Тасева “. Движението в посока център и кв. „ Галата “ ще бъде с краткотрайна организация на придвижването. По трасето на бул. ”Мара Тасева “ са планувани краткотрайни автобусна спирка в двете направления, които ще заместват сп. „ Народни будители “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР