Снимка: Личен архив Нели Воева Тридневен фестивал “Улица Нов Живот

...
Снимка: Личен архив Нели Воева Тридневен фестивал “Улица Нов Живот
Коментари Харесай

Тридневен фест Улица Нов живот – Вход Б почита паметта на Димитър Воев


Снимка: Личен списък Нели Воева

Тридневен фестивал “Улица Нов Живот – Вход Б” ще уважи в София паметта на Димитър Воев, именитият фронтмен на " Нова Генерация ", " Кале ", " Воцек и Чугра " - ъндърграунд групи от края на властническия социализъм и началото на прехода, оповестиха уредниците от " Фабрика Автономия " и " Улица Нов Живот – Вход Б ".

Фестът, с отпратка по едно и също време към ария на Кале и албум на Нова Генерация, се прави от почитатели на Воев за почитатели на Воев и е във връзка 25-годишнината от гибелта на поета и музиканта. Той ще се организира от 20 до 22 октомври.

Първият фестивален ден ще включва книжовен пърформънс, прожекция, разкриване на фото галерия и диджей сет от 19:00 ч. във " Фабрика Автономия " на ул. " Цар Самуил “ 149.

Фотографската листа включва имената на Вероника Петрова, Румен Димитров, Методи Лицев, Христина Нестерова, Камен Горанов и Велислава Кирилова. Сред участниците в литературната част са Бистра Величкова, Петър Чухов, Иван Димитров, Райчо Ангелов, Велина Минкоф, Калоян Праматаров, Димитър Илиев, Надежда Московска, Галар, Борис Бъндев и Галина Лачева. Арт филмите за прожекцията са на режисьорката Биляна Кирилова, а музикалното оформление - на DJ Gothprince.

Вторият и третият ден от фестивала ще дадат опция за изява на най-малко 14 музикални групи, двама диджеи и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на ул. " Владайска река “ 4.

Изложбата, която ще се открие на 21 октомври от 18:00 ще показа особено подбрани произведения на Димитър Яранов, Артур Панов, Пенко Скумов, Росен Тошев, Войн де Войн, Дана и Момчил Генов. След нея на сцената ще се качат музиканти като Проект Димитър Воев, Мефисто, Жълти стъкла, Психобагажник, Нормално, Илко Биров, Ретроспекция, както и djsupermax.

На 22 октомври почитта си към Димитър Воев ще отдадат и Абсолютно начинаещи, ЛаТекст, ПънкиБлуз, Глас национален, Лоши петли, Тимо и Любо, Froyd, с поддръжката на DJ BoriS и светлинния пърформънс на Ани Георгиева. Не са изключени и изненади, показват уредниците.

Отличително за събитието е, че е с изцяло идеални цели. Според анонса на самоорганизираната за него общественост, в названието на “Улица Нов Живот – Вход Б” Б е не като Билет, а като “Безнадеждност моя любима” (песен на Воев) и като Безкористност Затова за покриването на транспортните разноски на посетител участниците от други градове се разчита на солидарни дарения. Те могат да бъдат направени посредством акция в epay.bg, посредством дарителски кутии във Фабрика Автономия и Underground Gallery, в часовете, когато са отворени за събития и по време на самия фестивал. ще се разчита и на финансиране от солидарна продажба на дискове, дарени от AON Records – посредством Facebook събитието на феста и във Фабрика Автономия, както и на афишите на феста – посредством Facebook събитието и по време на феста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР