Снимка: Ладислав Цветков - bTV Регионалното министерство е оттеглило искането

...
Снимка: Ладислав Цветков - bTV Регионалното министерство е оттеглило искането
Коментари Харесай

Цачева за Царските имоти: Няма място за намеса на изпълнителната власт


Снимка: Ладислав Цветков - bTV

Регионалното министерство е отдръпнало настояването си за краткотрайно прекъсване на делата за собствеността на двореца Врана и резиденцията в Царска Бистрица. За това ново развиване на разногласието сред страната и Симеон Сакскобургготски разгласи правосъдният министър Цецка Цачева.

Работна група в Министерството на правораздаването е излязла със заключението, че изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет не може да предприеме никакви дейности, тъй като висящите каузи са от компетенцията на самостоятелната правосъдна власт. Народното събрание може да реши въпроса със специфичен закон, а делата да продължат.

Следващите съвещания по тях са през май за дворците и през март за 16 те хиляди декара гори в Рила. От своя страна Симеон Сакскобургготски продължава с трите желае против страната в Страсбург.

Поводът за основаването на работната група е писмо от 31 октомври на някогашния монарх до министър-председателя и Народното събрание, с което той желае да се позволи извънсъдебно въпросът.

До момента страната е изплатила над 2,4 млн. лева адвокатски възнаграждения по делата за т.нар „ царски имоти”.

Симеон Саксскобургготски получи назад парцелите си, когато беше министър председател през 2002 година, само че през декември 2009 година бе гласуван мораториум, който му не разрешава да се разпорежда с реституираното си имуществото. Впоследствие той заведе дело против мораториума. Делата за чифлика „ Кричим “, къщата в Ситняково и хижата „ Саръгьол “ завършиха в интерес на страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР