Снимка: Канал 3Заместник-директорът на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП) старши

...
Снимка: Канал 3Заместник-директорът на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП) старши
Коментари Харесай

Зам.-шефът на полицията напуска МВР, нов фаворит за НСО

Снимка: Канал 3

Заместник-директорът на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) старши комисар Тодор Гребенаров е подал заявление за овакантяване на Министерство на вътрешните работи и за пенсиониране, потвърдиха за Канал 3 от министерството на вътрешните работи.

Това е неочакван поврат, защото допреди дни името му се спрягаше за предстоящ титуляр отпред на НСО, откакто Ангел Антонов подаде оставка.

Миналия петък президентът Румен Радев издаде декрет отпред на НСО краткотрайно да застане полк. Росен Тодоров, който до момента беше зам.-директор на службата.

Ведно с новината за пенсионирането на Тодор Гребенаров, който бе любимец за поста, отново импровизирано се появи и нова кандидатура за началник на НСО - тази на президентския консултант Данчо Дяков, написа Канал3.бг.

Ген.-майор Дяков е консултант по военна сигурност на президента и е някогашен шеф на " Военна полиция ". Той също е родом от Хасковско.

Службата му в Българската войска стартира като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в гр. Симеоновград.

През 1992 година минава на работа в новосъздадената " Военна полиция ", която оглавява от 2009 до 2013. Завършил е курс във Френската жандармерия и профилиран курс за офицери от Военна полиция във ВП учебно заведение на Армията на Съединени американски щати (1997 г.). Има приключен курс за управителни фрагменти в Европейския център за проучвания в региона на сигурността " Джордж Маршал ", а през 2016 година приключва Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ с втора магистърска степен „ Национална сигурност и защита “.

От ноември 2013 година до август 2016 година заема длъжността помощник-началник щаб по гражданско-военното съдействие и партньорството в Съвместното Командване на Силите на НАТО в Брунсум, Холандия. Генерал-майор Дяков владее британски и френски и употребява съветски език.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР