Снимка: Канал 3Пакет Мобилност е много важна тема в нашата

...
Снимка: Канал 3Пакет Мобилност е много важна тема в нашата
Коментари Харесай

Контрера за пакета Мобилност: Не виждам кой нормален превозвач ще успее да оцелее при тези условия

Снимка: Канал 3

Пакет „ Мобилност ” е доста значима тематика в нашата страна. Той съставлява една правна рамка, чиято цел е да отнеме бизнес и да преразпредели пазара на превоза към Франция и Германия, сподели в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по Канал 3, ръководителят на транспортната комисия в столичния общински съвет Карлос Контрера.

Трябва да кажем и да напомним няколко обстоятелството свързани с битието на препоръчаната правна рамка. Става дума за превръщане на правилото. Създаването на едни такива тежки регулации и рестрикции на свободната конкуренция, ще докара до едно пренасяне на работа ръка. Проблем е за половината от държавните членки. Икономическата логичност на пакета също е сбъркана, поради разтакаването на празни камиони из Европа. Не виждам кой естествен транспортьор ще успее да оцелее при тези условия. Един празен камион с ремарке, който се търкаля из Европа, няма да е добре и за околната среда. Това значи безцелни курсове и повече замърсяване. Няма нито екологична, нито икономическа логичност. Звучи малко лицемерно когато процедурата е към края си, да се стартират диалозите занапред. Има тежко двуличие и шизофреност на френската позиция. Според мен позицията на комисията е една изключително сполучлива политическа игра. След днешното решение, ще се върви към приемането на тези правила, макар че Европа е разграничена, сподели още той.

Новите заместител кметове ще стъпят в служба януари месец. Ако не затънем в политически несъгласия, транспортната комисия може да направи нещо. Никой не е обсъждал също и да се трансформира цена на еднократен билет за пътешестване. Тази тематика се завърта по обществените мрежи и по този начин наречените подправени уеб сайтове. Не са водени диалози да се усилва, или понижава цената на транспортния документ. Това, което е значимо да знаят столичани е, че до края на ноември 2020 одина е, че ще могат да се избират транспортните документи, те ще бъдат изменяни. Ще се трансформират също разписанията съгласно най-натоварените линии, както и ще има добавени и закрити такива. Всичко това ще се случва след необятна социална полемика, не внезапно, съобщи Контрера.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР