Снимка: Канал 3От 15 януари стартират проверки на трите електроразпределителни

...
Снимка: Канал 3От 15 януари стартират проверки на трите електроразпределителни
Коментари Харесай

Държавата погва с проверки за тока трите ЕРП

Снимка: Канал 3

От 15 януари започват инспекции на трите електроразпределителни сдружения, заяви енергийната министърка Теменужка Петкова на взаимна конференция с КЕВР. Екипите на министерството и енергийния регулатор към този момент са комплектовани, написа Канал 3.бг.

Ще се ревизират на инцидентен принцип електромери и ел. табла, с цел да се разбере дали регистрираното дава отговор на действителността, изясни Петкова .

" Това, което ще бъде обект на инспекция на трите сдружения от страна на Министерство на енергетиката касае техническото положение и употребата на енергийните обекти. Ще бъде осъществен доклад на електромерите, на електромерните табла. От страна на Регулатора ще бъдат осъществени инспекции в границите на компетентността на КЕВР ", сподели още енергийната министърка.

Теменужка Петкова изясни, че тази мярка е подбудена от извършения преди броени дни ексклузивен Национален съвет за тристранно съдействие.

" Основната тематика беше обвързвана със бранш " Енергетика " и по-специално с цените на свободния енергиен пазар. Притесненията и въпросите, които бяха сложени и от страна на синдикатите, и от страна на бизнеса, провокираха много необятен отзив ", разяснява Петкова.

Попитана каква е връзката на мярката с инспекцията с цените на свободния пазар, министърът разяснява: " Г-н Иванов загатна, че на БЕХ на платформата „ ден напред “ повече от 30% от търговията с ел. сила, се реализира точно от трите електроразпределителни сдружения. Те оттова закупуват своята сила за по този начин наречените софтуерни загуби. Смятам, че е редно страната, контролните органи да създадат своите инспекции във връзка с това да проверим тези количества, които българските жители и българският бизнес заплащат и дават отговор на използваното от тях количество ", безапелационна е Теменужка Петкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР