Снимка: Канал 3Изненадващо бившият външен министър, бивш евродепутат и изявен

...
Снимка: Канал 3Изненадващо бившият външен министър, бивш евродепутат и изявен
Коментари Харесай

Изненадващо Вигенин се оттегля от евролистата на БСП

Снимка: Канал 3

Изненадващо някогашният външен министър, някогашен евродепутат и изявен международник на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин се отдръпна от алената листа, макар многото номинации, написа Канал3.бг.

Вигенин отхвърля този му ход да е обвързван по някакъв метод с труса в партията от съботния пленум, когато социалистите се разделиха във вота за Елена Йончева и Сергей Станишев, само че в последна сметка избраха журналистката с двайсетина гласа преднина. Вигенин заяви за решението си в писмо до всички социалисти в партията, в което изяснява причините за решението си да се откаже от Европарламента и да си остане депутат у нас.

Социалистът благодари на към 100 общински и районни организации, които са издигнали кандидатурата му. " Обръщам се и с думи на отговорност. След дни на сериозен размисъл, претегляйки разнообразни причини по какъв начин мога да бъда най-полезен за Българска социалистическа партия и за България в идващите няколко години, аз взех своето решение - оставам тук! Признавам, че беше изкушаващо да се боря за място в Европарламента, който напуснах преди 6 години, с цел да се върна в националната политика, а в този момент, с насъбрания опит като министър и народен представител, да се опитам да реализира повече в Брюксел. Но в днешната обстановка няма място за страсти и ирационални решения ", безапелационен е соцдепутатът.

Сред причините той акцентира, че има отговорности пред гласоподавателите си в Ямбол, дава обещание да работи за сполучливата акция на партията и не на последно място се извинява, че като вицепрезидент на ОССЕ има доста задължения до края на тригодишния му мандат. " Не мисля, че е редно да бъдат изоставяни такива позиции, още повече, че #ОССЕ ще връща своето значение като организация, която обезпечава разговор и способства за мира в Европа и света ", написа още в писмото до социалистите Вигенин.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Послед
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР