Снимка: Канал 3БСП в момента са в ситуация на Сталинградска

...
Снимка: Канал 3БСП в момента са в ситуация на Сталинградска
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: БСП са в сталинградска защита, скандалът на Елена Йончева е кагебистки компромат

Снимка: Канал 3

Българска социалистическа партия сега са в обстановка на Сталинградска отбрана - те изгубиха доста по случая с Елена Йончева, в този момент се вижда, че това е един небрежно изпълнен кагебистки компромат, Българска социалистическа партия са специалисти в калните компромати, само че този път не им се получи ". Така разяснява в " Беновска пита " по Канал 3 абсурда " Ало, Банов съм " Данаил Кирилов, ръководител на Комисията по правни въпроси в Народно събрание.

" Не знам дали ще имаме задоволително време, само че бих желал да ми позволите да кажа няколко неща чисто от правна страна. Първо, потреблението на подобен запис би трябвало да е ясно, че е противоконституционно - в Конституцията има възбрана за осъществяването на такива записи без единодушие.

Нека имаме поради, че съгласно мен, и техническият оператор на записа, без значение до каква степен е манипулиран, явно се явява подстрекател в този диалог, най-вероятно той е докладчикът. Може ли да ми кажете, какъв акт е Акт 10 и какъв акт е Акт 11? ", посочи юристът.

 

За доклада на президента Румен Радев той означи, че е " необективно изказване ". " С огромно страдание споделям, че докладът на президента Радев беше необективно изказване. Но по този начин не се става обединител на нацията. При това той не е първият президент в демократична България, т. е. тази институция, макар политическите разногласия,  тя сътвори един имидж и образува себе си като балансьор на политическия живот ", сподели Данаил Кирилов.

Той напомни, че през 1996 година Конституционният се е произнесъл по въпроса за политическия неутралитет на президенската институция. " През 1996 година е имало спор в Конституционния съд може ли президентът да взима страна в политическата борба. Конституционен съд споделя в решение, че не може, президентът би трябвало да е безпристрастен в политическата битка ", посочи Данаил Кирилов.

" Ще ми се, даже когато искаш да кажеш нещо сериозно, то да е обективно, премерено. Иначе ставаш част от битовия политически оборот, това не дава престиж на президентската институция ", изрази мнението си Данаил Кирилов.

 

По мотив оповестеното желание на президента Радев да образува собствен съвет от специалисти, той уточни: " П резидентът има инструмент - КСНС, който следва да е активен инструмент. Там президентската институция постоянно е получавала поддръжка от властта. Аз не виждам за какво е належащо да се зареже КСНС и да се прави различен подобен съвет. 

И в този момент президентът има съветници, не виждам за какво би трябвало да се основава нещо ново и друго, в случай че той не признава, че до момента не си е формирал както би трябвало своя екип ", допусна Данаил Кирилов.

" Вие мислите ли, че президентската институция е задоволително транспарантна? ", запита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР