Снимка: Канал 3Здравеопазването се нуждае от надпартиен консенсус, констатира в

...
Снимка: Канал 3Здравеопазването се нуждае от надпартиен консенсус, констатира в
Коментари Харесай

ГЕРБ призова за надпартиен консенсус в здравеопазването

Снимка: " Канал 3 "

Здравеопазването се нуждае от надпартиен консенсус, установи в изявлението си по време на дебатите по вота на съмнение шефката на здравната комисия доктор Даниела Дариткова, оповестява " Канал 3 ".

" Трябва да се прави политика за опазването на здравето, а не политика от опазването на здравето ", натърти тя и разкритикува Българска социалистическа партия, че тръгнали да коментират " Визията си за България " по селца и паланки, вместо да я разискват с всички от здравната колегия.

Д-р Дариткова отхвърли рецензиите на опозицията и даже се похвали, че по време на ръководството на ГЕРБ статистиката регистрира нараснала дълготрайност на живота. Лекарката от ГЕРБ не се съгласи с упрека на Българска социалистическа партия, че частните лечебни заведения никнат една след друга и черпят публичния запас.

" Изключително ме озадачи констатацията, че частните лечебни заведения натоварват обществото - според Конституцията всички лечебни заведения са равнопоставени. Щом дават отговор на изискванията, имат право да лекуват ", отбрани частните лечебни заведения доктор Дариткова.

През това време страната не е изоставила държавните лечебни заведения, по думите й, тъй като правела задоволително финансови разноски. Инвестициите на тези лечебни заведения възлизали на 180 млн. лева, в това число с европейски средства, посочи лекарката от ГЕРБ.

" Ние в никакъв случай не сме отричали нашата политическа отговорност, само че и вие би трябвало да поемете своята. Смятам, че във всички причини и изявления, които направихте, виждам еклектичен общ брой от обстоятелства и неопределено цитиране. Всичко това се прави с една едничка цел – да докажете своите причини. Но причините на мощния би трябвало в действителност да почиват на всички нормативни решения, само че и да оферират опция ", обърна се тя към вносителите на вота от Българска социалистическа партия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР