Снимка: Канал 3Събитията в България от последните години ми напомнят

...
Снимка: Канал 3Събитията в България от последните години ми напомнят
Коментари Харесай

Лозан Панов: Уверено вървим към автокрация

Снимка: " Канал 3 "

" Събитията в България от последните години ми припомнят историческия подтекст, в който се е развил националсоциализмът, и по тази причина смятам, че ние решително вървим към автокрация ", разяснява ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов в изявление за вестник " Сега ".

``
реклама

" Струва ми се, че е пристигнало времето да осъзнаем, че правовата страна не е положение, което се реализира, а блян, който праволинейно би трябвало да се преследва. Съдиите са тези, които не трябва да мълчат пред лицето на приближаващата заплаха. Съпротивата от страна на правосъдната власт към този момент е сведена до единични гласове, като задачата е и те час по-скоро да бъдат заглушени ", добавя ръководителят на висшия съд.

Той счита, че страхът в правосъдната система става все по-голям с всяко ново оттегляне. По думите му " мощните на деня изискват от съда да работи изборно ", а това сковава съдиите, тъй като осъществяването на това изискване не е допустимо. " Съдът или работи, или не. Сблъсъкът ни с останалите управляващи е този, който ни ваксинира против автокрация. Тишината, която настава в правосъдната власт, става все по-голяма. Тя е неприятен предвестител и се надявам съдиите да го осъзнават. Не могат да ни задушат всички, само че за задачата е нужно да сме единни. За страдание, никой не може да каже сигурно по кое време умира една народна власт, по кое време една правова страна деградира и се трансформира единствено в празна опаковка ", споделя Панов.

Шефът на Върховен касационен съд изяснява, че инспекциите против него няма по какъв начин да го " дисциплинират ", само че си дава сметка, че това е мощен сигнал към останалите магистрати. " Давам си сметка какъв сигнал се изпраща към магистратите, които ще преглеждат наказателните каузи, в които прокуратурата не е задоволена като страна в процеса. При състояние че всичко това е допустимо да се случи с ръководител на Върховен съд, който е разпоредил да се съблюдава законът (с инспекцията по делото " Иванчева " ), то какво ли би станало с един редови арбитър, който не извърши повелите на обвинителите, които се пробват да преобладават над другата страна в процеса?! Да не приказваме, че това снижава стандарта пред проверяващите, които развиват увереност, че както и да е направено едно дело, по-вероятно е да " мине " сполучливо през съда ", споделя Панов.

Той припомня, че резултатът от всички инспекции против него се чака на 20-ти март. " Учудващото за мен е, че няколко институции, които не са свързани, работят в изумителен синхрон. Иска ми се да имам вяра, че нямат общ координатор, само че ми е мъчно. Буквално обаче се изплашвам при мисълта, че е допустимо всичкото да има един пулт на ръководство, което значи, че страната ни е изцяло превзета ", споделя ръководителят на съда.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР