Снимка: Канал 3Няма европейска институция, която да не дава висока

...
Снимка: Канал 3Няма европейска институция, която да не дава висока
Коментари Харесай

ГЕРБ отвърна на Нинова, президентът не бил изолиран по време на председателството

Снимка: " Канал 3 "

Няма европейска институция, която да не дава висока оценка на председателството. Постигнатото е прието и от европейските фамилии. Това разгласи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Джема Грозданова след представянето на отчета за председателството на България на Съвета на Европейския съюз от премиера Бойко Борисов ", оповестява " Канал 3 ".

„ Председателството съумя да се оправи с главното предизвикателство - да бъде правилен медиатор, сътрудник и балансьор в дебатите “, разгласи Грозданова, която се изрече от парламентарната естрада от името на ГЕРБ.

„ Работата по процеса на интеграция на страните от Западните Балкани е инвестиция в мира, стабилността и сигурността на Европа. Продължават напъните на държавното управление и европейските институции за взаимни дейности за ръководството на миграционните процеси и убежищата. По време на Председателството беше реализиран забележителен прогрес по тази тематика, което беше особено маркирано в заключенията на Европейския съвет от юни “, съобщи Джема Грозданова. 

Тя се обърна и непосредствено към Българска социалистическа партия: 

„ Въпреки политическия дискомфорт, който от Българска социалистическа партия се пробваха да основат първоначално и в края на председателството, държавното управление работи интензивно за мощна и обединена Европа. Не спряхте с рецензиите, само че не предложихте съответна опция ”.

Председателят на външната комисия в Народно събрание отхвърли обвиняванията на водача на левицата Корнелия Нинова, че президентската институция е била изолирана по време на шестте ни месеца домакинство на Европейски Съюз. Тя изреди образци за това, че Румен Радев е бил канен и е взел участие в едни от най-важните събития.

Грозданова посочи и други триумфи, реализирани с помощта на българското председателство.

„ Председателството изрично изигра позитивна роля за постигането на договореност сред Македония и Гърция за името “, разгласи Джема Грозданова.

„ Европа има потребност от Европейски Съюз, който да има водеща роля. Особено значимо е задачите ни да са съпоставими със средствата, с които разполагаме. Убедена съм, че Председателството способства освен за одобряване на страната ни като деен сътрудник, само че и като страна с водеща роля във взимането на решения, като фактор за непоклатимост на Балканите.

Председателството мина при цялостна бистрота и осведоменост на жителите “, сподели още Джема Грозданова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР