Снимка: Канал 3Мисля, че днес е много важен ден за

...
Снимка: Канал 3Мисля, че днес е много важен ден за
Коментари Харесай

Никола Димитров: Днес историята се усмихна на България и Македония

Снимка: " Канал 3 "

Мисля, че през днешния ден е доста значим ден за връзките ни. Може би, символиката на 14 февруари ми разрешава да кажа, че през днешния ден историята се усмихна на България и Македония, а бъдещето им се отвори. Това сподели министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров откакто бяха разменени ратификационните документи, оповестява " Канал 3 ".

С тях влезе публично в действие Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония.

" Имаме напълно разнообразни връзки, още преди договорът да влезе в действие “, разяснява той. " Утре министрите по превоз на България, Македония и Албания имат среща, с цел да конкретизират обвързването, доближаването и улеснението на пътния и железопътния превоз и растежът в туризма “, изясни Никола Димитров и добави, че страните ни имат доста близки политически връзки.

" Има доста въпроси, които ни свързват и доста общи ползи “, уточни той. " Имаме шанс, че се случва тази еволюция на връзките сред двете страни тогава, когато България ръководи Съвета на Европейски Съюз “, разяснява македонският външен министър.

" Благодарни сме, че успяхте с водачеството на премиера Бойко Борисов в това да има толкоз огромно внимание на страните членки на Европейски Съюз върху нашия район. Имаме късмет с изправена глава да продължим напред “, съобщи Никола Димитров. „ Чест за мен е, че съм тук “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР