Снимка: Канал 3Депутатите от БСП продължават да стоят на позицията,

...
Снимка: Канал 3Депутатите от БСП продължават да стоят на позицията,
Коментари Харесай

От БСП остават непреклонни - без тях в НС до оставката на Симеонов

Снимка: " Канал 3 "

Депутатите от Българска социалистическа партия не престават да стоят на позицията, че няма да влязат в пленарната зала за регистрация, до момента в който министър председателят не в профил Валери Симеонов от кабинета, оповестява " Канал 3 ".

" Няма да влезем в пленарната зала, до момента в който не изпълнят нашето искане да понесе политическа отговорност човек от държавното управление, който обиди най-беззащитните - майките на деца с увреждания ", съобщи Румен Гечев в коридорите на Народното събрание след неуспеха на днешното съвещание. Ако Симеонов не подаде оставка, ще би трябвало да попадне оставка Борисов и цялото държавно управление, добави соцдепутатът. " Управляващото болшинство би трябвало да обезпечи кворума в Народното събрание, това е парламентарен принцип ", натърти Гечев.

По адрес на депутатите от болшинството той заключи, че не идват на работа, тъй като имат " жестоки и непреодолими несъгласия " вътре в обединението, за което опозицията предупреждавала от дълго време.

" Днешният ден е доста индикативен - покруса вътре в ръководещата коалиция, не могат да си съберат хората, хванали са се за гушите, да си отиват ", отсече социалистът. Българска социалистическа партия се разгласи и срещу метода на приемане на държавния бюджет, небрежно и в взаимно съвещание на три комисии. Според Румен Гечев този метод на приемане на бюджета е абсурден и неевропейски.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР