Снимка: Иво Петров, фейсбукИма правила за провеждане на обучението в

...
Снимка: Иво Петров, фейсбукИма правила за провеждане на обучението в
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Времето на изолацията отмина, настъпи времето на съжителството с коронавируса

Снимка: Иво Петров, фейсбук

Има правила за осъществяване на образованието в учебните заведения по време на пандемията, които са предложени от Световната здравна организация и от ЮНЕСКО и са много рационални.  Трябва да се съблюдават дистанцията и противоепидемичните ограничения.  

Това сподели в предаването " Неделята " по Нова телевизия членът на експертния съвет по кардиология към Министерството на здравеопазването проф. доктор Иво Петров, написа Novini.bg.

Вирусът обаче се популяризира по аерозолен път и би трябвало да се ползват способи за обеззаразяване на аерозолната среда с безвредни за индивида способи. Предстоят студени месеци, месеци на затворените пространства, съобщи той.

По думите му е доста значимо в учебните заведения да има топла вода, сапун и дезинфектанти.

Надявам, че хибридното и онлайн образованието няма да се случат още веднъж. Ние сме обществени същества и имаме потребност от другарство онлайн. Смятам, че времето на вярната изолираност отмина, настъпи времето на съжителството с ковид и човечеството би трябвало да излезе победител от това общуване. Време е да използван всичко, което научихме за вируса през последните шест месеца, акцентира проф. Петров.

Очаква се комплициран интервал – всеки, който кихне или кашля, ще го подозираме, че има COVID-19, а той може да има елементарен грип или простуда, означи той.

Неверието е остарял съдружник на нашата политическа просвета. Независимо от напъните на всички, постоянно ще има хора, които ще споделят, че болестта от ковид не съществува, съобщи някогашният министър на образованието проф. Тодор Танев.

Мисля, че ограниченията, които се вземат у нас, са верни. Добре е, че ограниченията се трансформират гъвкаво, съгласно обстановката, откакто към този момент не можем да спрем болестта, добави той.

По думите му отдалеченото образование е извършено по-добре от предстоящото. Друг е въпросът, че отдалеченото образование в никакъв случай не може да замести пълноценно контактната форма на образование, уточни някогашният учебен министър.

Трябва да се научим да живеем с вируса, да не се плашим и да бъдем реалисти, сподели още проф. Тодор Танев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР