снимка: Инстаграм, Бил ГейтсРазводът на семейство Гейтс идва две години

...
снимка: Инстаграм, Бил ГейтсРазводът на семейство Гейтс идва две години
Коментари Харесай

Над 2 млрд. долара получи бившата съпруга на Бил Гейтс дни след като бе обявена раздялата им

снимка: Инстаграм, Бил Гейтс

Разводът на семейство Гейтс идва две години след раздялата през 2019 година на Джеф Безос и Маккензи Скот.

Тази разлъка докара до подялбата на каузи от 16% на двойката в Amazon.com Inc., като Безос получи 75% от него, а Скот 25%.

Cascade Investment, холдинговата компания основана от Бил Гейтс, е трансферирала акции на две от най-големите компании в Мексико на Мелинда Френч Гейтс, с което общата стойност на акциите, които тя е получила в последните няколко дни към този момент надвишава 2 милиарда $.

Cascade е трансферирала на Мелинда Гейтс бумаги на стойност над 500 млн. $ на Coca-Cola Femsa и Grupo Televisa, съгласно съобщение до регулаторните органи от 3 май, същият ден, в който семейство Гейтс разгласи, че поставя завършек на 27-годишния си брак.

Тази седмица Cascade също по този начин е трансферирала акции за към 1.8 милиарда $ на Canadian National Railway Co. и AutoNation Inc. на Мелинда Гейтс.

 

Тяхната разлъка се чака да включва и прекачване на благосъстояние в мащаби, които са достигани единствено в няколко други развода до момента, макар че към момента няма детайлности. Разводът може да има последици и за една от най-важните благотворителни организации в света. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е дарила над 50 милиарда $ в поддръжка на опазването на здравето, образованието, равенството сред половете и битката с климатичните промени.

Cascade е трансферирала на Мелинда Гейтс дял на стойност към 120 млн. $ в Coca-Cola Femsa, както и акции на Grupo Televisa за към 386 млн. $, сочат калкулации на Bloomberg.

Състоянието на Бил Гейтс, 65-годишният създател на Microsoft Corp., се прави оценка 144.2 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Най-големият актив на Гейтс е Cascade Investment, която той основава със средства от продажбата на акции на Microsoft и дивиденти. Cascade управлява голям капиталов портфейл, който включва недвижими парцели, енергийни активи, както и дялове в десетки обществени компании.

По-голяма част от портфейла, ръководен от паричния управител Майкъл Ларсън, е формиран от дялове в северноамерикански компании.

Семейство Гейтс също по този начин са измежду най-големите земевладелци в Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР