Снимка и видео: ТуитърБългария победи Великобритания с 2:1 на турнира

...
Снимка и видео: ТуитърБългария победи Великобритания с 2:1 на турнира
Коментари Харесай

Гришо и Лазаров донесоха победата на България над Великобритания в Сидни

Снимка и видео: " Туитър "

България победи Англия с 2:1 на шампионата ATP Cup в Сидни, откакто в решителния мач на двойки Григор Димитров и Александър Лазаров завоюваха против Джейми Мъри и Джо Солсбъри в драма с 2:1 сета, написа Блиц.

В мача, който продължи 2 часа и 4 минути, имаше два тайбрека, като първия бе взет от нашите със 7:5, а вторият от британците – със 7:2.

В шампионския тайбрек Гришо и Лазаров изоставаха при 7:9, само че записаха четири безответни точки за крайния триумф с 11:9.

Братът на отсъстващия от шампионата Анди Мъри е повторен първенец от Големия шлем и някогашен №1 при двойките. През 2019 година Джейми Мъри спечели конкуренцията точно в Сидни при започване на сезона. Солсбъри пък направи страховит пробив в тандем с американеца Раджийв Рам, като двамата стигнаха до присъединяване на финалите на АТР в Лондон.

Преди мача на двойки Григор Димитров победи Даниел Евънс след поврат - 2:6, 6:4, 6:1, а по-рано Димитър Кузманов отстъпи на Камерън Нори (2:6, 6:3, 2:6).

Първоначално беше декларирано, че Александър Лазаров ще си партнира с Адриан Андреев, само че Григор реши да размени младока и да изиграе втори мач в рамките единствено на часове. Както е известно, на ATP Cup Димитров е в ролята на капитан на националния ни тим, в който е още и Александър Донски.

ПЪРВИ СЕТ 
Мачът стартира със сервис на Джейми Мъри, който беше безапелационен, а българите не съумяха да му противодействат. Британците изпитаха леки съмнения, само че завоюваха първия гейм и поведоха с 1:0. Григор Димитров бе безапелационен в своето подаване, а България изравни геймовете - 1:1. Джо Солсбъри не бе безапелационен в идващия гейм, в който сервираше. Нашите национали стигнаха до три благоприятни условия за пробив при 40:15, само че не съумяха да осъществя нито една от тях. Така Солсбъри и Мъри удържаха и поведоха с 2:1. 

В четвъртия гейм, в който Лазаров сервираше, британците стигнаха до три благоприятни условия за пробив. Резултатът бе 40:15 за Англия, когато Лазаров направи доста добър сервис в тялото на Мъри, а по-късно Димитров с отлично отиграване съумя да изравни резултата. Следващата точка бе извоювана от българския тим, който по този метод изравни резултата - 2:2. 

Британците завоюваха идващото си подаване и поведоха с 3:2 гейма. След гейм извоюван на нула, България изравни резултата - 3:3. Солсбъри още веднъж имаше проблеми при подаването си и резултатът бе 0:30, само че британците съумяха да се измъкнат и да поведат с 4:3. Лазаров бе безапелационен в своето подаване и след гейм на нула, нашите изравниха - 4:4. Отборите завоюваха идващите си две подавания и се стигна до тайбрек при 6:6. 

В него Димитров с превъзходен минаващ удар от форхенд обезпечи мини пробив за България, само че след това позволи неточност. Първият му ас докара до 2-1, само че два следващи невърнати сервиса в тялото на Солсбъри обърнаха нещата до 2-3. Ас на Лазаров и композиция сервис-форхенд от негова страна обърнаха още веднъж резултата в наша изгода - 4-3. Чудесен бекхенд-ретур на Алекс предизвика неточност на мрежата от Солсбъри за нов мини пробив, а след това при 5-4 на сервис застана Григор. Капитанът на България сбърка форхенд и загубихме преимуществото от брейка, само че по-късно невърнат начален удар по правата в полето за тъждество докара до сетбол. Хубав ретур на Лазаров бе подплатен с превъзходен минаващ форхенд по правата на Димитров и първият сет отиде на сметката на България - 7:5(6).

ВТОРИ СЕТ
Британците направиха ранен пробив във втория сет и поведоха с 1:0. След това го затвърдиха, макар че изоставаха с 0:30. Двата тима печелеха геймовете си до 5:4 в интерес на Мъри и Солсбъри. В момента, в който британците сервираха за спечелването на сета, се стигна до пробив от страна на нашите национали, които изравниха резултата за 5:5.

Александър Лазаров показва доста мощна игра и бе с съществена заслуга за осъществения пробив. Българите се възползваха още от първата опция, която се откри пред тях във втория сет. Последва гейм на нула и по този метод Димитров и Лазаров поведоха с 6:5. Мъри и Солсбъри завоюваха подаването си и това докара до тайбрек и във втория сет - 6:6. В него британците бяха по-настоятелни и се възползваха от някои грешки в играта на Григор и Лазаров. В последна сметка тайбрекът бе извоюван от Англия със 7:2 точки и спечелилият в мача бе избран след шампионски тайбрек. 

 

Grigor...

That was special
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР