Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукЗа поредна измама и злоупотреба

...
Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукЗа поредна измама и злоупотреба
Коментари Харесай

Бабикян: Тол системата е поредният подарък за милиони от правителството към една фирма

Снимка и видео: " Отровното трио ", фейсбук

За поредна машинация и корист на властта с обществени средства оповестиха от „ Отровното трио “. Този път става дума за избора на реализатор за построяването на ТОЛ системата у нас.

По думите на Арман Бабикян  в началото на 2018 година, след тежка процедура за реализатор за построяването на ТОЛ система в България е била определена австрийската компания „ Капш “, която е трябвало да построи система за 7 месеца, след което са се провели проби в продължение на 12 м.

„ Година по-късно се оказа, че компанията не е подготвена. Въпреки това пътната организация не санкции изпълнителите. Вместо това АПИ подписа анекс, с който опрощава 60% от отговорностите по този контракт. И освен това, ами се опита и да трансферира на консорциум събирането на доходи от винетки, които планирано възлизат на 1,3 милиарда лева “, разгласи Арман Бабикян, представен от БГНЕС и акцентира, че по този метод са се пробвали да дадат тази виновна задача на частен реализатор.

Бабикян акцентира, че  пътната организация е оповестила социална поръчка без договаряне и без авансово съобщение и мониторинг.

„ Поръчката се разпорежда непосредствено на австрийската компания, която съгласно АПИ, е единствена, която е в положение да я извърши, тъй като е построила системата. В момента поддръжката и мониторингът се правят от особено основано Национално тол ръководство, чиито бюджет и състав непрестанно нараства “, разяснява той и добави, че въпросната компания ще получи спомагателни 118 млн. лева за наемане на външни IT експерти, като има опция договорът им да бъде повишен с още 3 години.

„ Разходите се усилват с над 1/3 от джоба на всички българи, а цената на предстоящите доходи се е сринала с 50%. Това прави тази инвестиция неефективна и отдалечава изплащането на системата надалеч във времето “, прогнозира Бабикян.

От своя страна юрист Николай Хаджигенов съобщи, че  все по-малко компании взимат от ден на ден пари, което демонстрира лицето на корупцията у нас.

„ Поглеждаме на Бойко обичаните автомагистрали и несъществуващите детски градини и изчерпваме тематиката. Едни и същи компании и лица, които всякога, без изключение, са близки до властта на равнище държавно управление, общини, по огромната част, от които се владеят от ГЕРБ “, разяснява той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР