Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукВ 68-я ден на гражданско

...
Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукВ 68-я ден на гражданско
Коментари Харесай

Отровното трио: Гледайте на вечерния протест тук като на вечния огън. Ние дразним Борисов и държим Гешев далеч

Снимка и видео: " Отровното трио ", фейсбук

В 68-я ден на гражданско неодобрение против властта, фасадата на някогашния партиен дом още веднъж е киноекран, на който протестиращите гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Излъчват се фрагменти от  митинг ите до момента и от двата големи  митинг а, оповестени като „ Велико национално въстание ”. Кадрите напомнят още веднъж случаите на полицейско принуждение над  митинг иращите.

Традиционно след 20.30 часа от трибуната започнаха изявленията. Пръв се качи юрист Николай Хаджигенов от „ Отровното трио ”, който се обърна към хората с думите: Гледайте на вечерния  митинг  тук като на безконечния огън. Ние дразним Борисов и държим Гешев надалеч.

На 22-ри септември още веднъж ще ударим по масата както би трябвало, съобщи още Хаджигенов.

Гражданите скандират „ оставка ”, „ мутри вън ”, надуват свирки и вувузели.  Протест иращите освиркват държавното управление и прокуратурата, до момента в който юрист Хаджигенов припомняше казусът с екстрадицията на турския жител Абдула Буюк, за който немският „ Шпигел ” написа „ Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган “. Статията беше оповестена от редица медии в България, а някогашният основен прокурор, в този момент началник на антикорупционната комисия, Сотир Цацаров излезе с позиция, в която съобщи, че по случая не е позволил каквито и да е нарушавания на закона.

Вече 68 дни настояванията на жителите остават непроменени, а точно – оставка на държавното управление, оставка на премиера  Бойко Борисов , оставка на основния прокурор  Иван Гешев  и осъществяване на почтени избори.

Обстановката на площада е спокойна. Полицейското наличие обичайно е към постройката на Министерски съвет, пост има на ъгъла с ул. Съборна и при постройката на Народното събрание. 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР