Снимка: https://www.europarl.europa.eu/Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра трима представители

...
Снимка: https://www.europarl.europa.eu/Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра трима представители
Коментари Харесай

Избраха само трима от необходимите шест европейски делегирани прокурори

Снимка: https://www.europarl.europa.eu/
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избра трима представители за европейски делегирани прокурори от нужните шест. Предстои те да бъдат утвърдени от Европейската прокуратура, това са – Василен Бенчев от Софийска районна прокуратура, Михаела Райдовска и Юлиана Христова от Софийска градска прокуратура.

От авансово подалите документи осем магистрати трима не се явиха на чуването през днешния ден. Двама от претендентите пък бяха прокурори на районно равнище и поради липса на задоволително опит не получиха поддръжка.

По време на чуването членовете на колегията задаваха въпроси на претендентите за устройството на европейската прокуратура и функционалностите на европейските прокурори. Стана известно, че част от прокурорите не са внасяли и работили по правенето на обвинителен акт за стопански закононарушения – злоупотреби със средства на Европейски Съюз, защото са районни прокурори.

Предстои Колегиумът на Европейската прокуратура да реши дали тримата определени магистрати дават отговор на изискванията за европейски делегирани прокурори.

В момента европрокурорите от България са девет души при планувани 10. Преди три месеца европейският основен прокурор Лаура Кьовеши изиска те да станат 15 поради сериозната натовареност.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР