Снимка: http://www.cnn.comМежду 400 и 800 долара е цената на бежанци

...
Снимка: http://www.cnn.comМежду 400 и 800 долара е цената на бежанци
Коментари Харесай

CNN: В Либия продават бежанци за $400 да станат роби

Снимка: http://www.cnn.com

Между 400 и 800 $ е цената на бежанци от Близкия изток и Северна Африка. Това демонстрира следствие на CNN върху борсите за плебеи, които се организират на най-малко девет места в Либия. Всяка година десетки хиляди души минават границите на Либия като наложителна спирка по пътя за Европа. В огромната си част тези хора са бегълци от военни спорове и стопански мигранти, търсещи по-добър живот. Повечето са продали всичко, което имат, с цел да финансират пътуването през Либия до брега и входната точка за Средиземно море.
Откакто либийската Брегова защита стегна ограниченията, все по-малко лодки съумяват в последна сметка да излязат в намерено море, оставяйки по този метод контрабандистите с огромен брой пасажери в ръцете. Така в един миг те стават господари, а мигрантите и бежанците - плебеи. Причината за следствието на CNN е видео, снимано със смарт телефон, на което се вижда по какъв начин незнаен мъж в 20-те си години бива продаден в иго. Младежът от нигерийски генезис е препоръчан за пазаруване като част от група " огромни мощни момчета за селскостопанска работа ". Така най-малко твърди водещият търга, който остава отвън камерата. В клипа се вижда единствено ръката му, собственически сложена върху рамото на продавания мъж.
Екипът на малкия екран персонално участва на един от търговете, извършен край столицата Триполи, на който са продадени към дузина души. Самите продавани хора са дотам травматизирани от протичащото се, че не желаят да приказват с който и да е и посрещат всекиго с съмнение. Записите, направени от CNN, сега са предадени на либийските управляващи като се чака те да стартират следствие по тематиката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР