Снимка ФлагманМлада лекарка в Бургас отказа напълно да лекува пациенти

...
Снимка ФлагманМлада лекарка в Бургас отказа напълно да лекува пациенти
Коментари Харесай

Млад доктор в Бургас отказа да лекува пациенти с Ковид и спря да идва на работа

Снимка Флагман

Млада лекарка в Бургас отхвърли изцяло да лекува пациенти с Ковид. Тя ще бъде уволнена.

Даже през последните дни кардиологът доктор Дюрия Иляз от УМБАЛ „ Дева Мария “ престанала да идва въобще на работа, съобщи

Първото дисциплинарно уволняване на доктор, поради отвод да преглежда заболели с COVID-19 ще стане факт в УМБАЛ „ Дева Мария ” в Бургас. Лекарят, който е в нарушаване на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е доктор Дюрия Иляз – кардиолог. За това разбра Флагман.бг от чиновници на университетската болница, с които през последния месец доктор Иляз била в непрекъснати спорове.

„ Колегата е постъпила на работа при нас преди два месеца, имахме задоволително случаи със болни от ковид, в народен мащаб епидемията към този момент се разгаряше. Няма по какъв начин тя да не е била наясно, че ще се постанова да работи с пациенти с такава диагноза ”, възмущават се лекари и медицински сестри от болничното заведение, които подадоха и сигнал до Флагман.бг.

Дежурният ни редактор се свърза с доктор Дюрия Иляз, с цел да чуем нейната позиция. Д-р Иляз съобщи изрично: „ Няма да разясня тази тематика ”, след секунда-две съмнение добави, че не може да приказва, тъй като кара, след което затвори телефона си.

Днес тя не е пристигнала на работа. Колегите й настояват, че още при първата нужда от кардиологична консултация на болен с ковид, доктор Иляз изрично отказала да влезе в отделението и да свърши работата си. Впоследствие спряла въобще да върви на работа, без да дава пояснения на екипа.

От управлението на УМБАЛ „ Дева Мария ” потвърдиха информацията, която е достигнала до Флагман.бг и обявиха, че поради „ систематични нарушавания на трудовата дисциплинираност и отсъствие на работа доктор Иляз е в процедура по дисциплинарно уволняване ”.

" В тежката обстановка да абдикираш от отговорностите си да лекуваш, за нас е неприемливо, тъй като носим първо отговорност към живота на пациентите, по-късно нашата специалност е и средство за издръжка ", обявиха от управлението.

Случаят с кардиолога доктор Иляз е казус за болничното заведение. До този миг всички лекари, медицински сестри и санитари с подготвеност и предпочитание вземат участие в борбата с ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР