Снимка флагман.бгОт жегите и влагата в целия Бургас са плъзнали

...
Снимка флагман.бгОт жегите и влагата в целия Бургас са плъзнали
Коментари Харесай

Страшно нашествие! Черни скорпиони отново плъзнаха из Бургас

Снимка флагман.бг

От жегите и влагата в целия Бургас са плъзнали черни скорпиони. За страховитото настъпление сигнализира четец на Флагман.бг, който намерил членестоного в банята си в апартамент на ул. " Рилска " в морския град. Скорпионът е с размер 5-6 см. 

Бургазлията признава, че всяка година през лятото виждат гадините да пълзят из жилищните комплекси, само че не и вкъщи.

" Живеем на четвъртия етаж, съседите също се оплакват. Открихме няколко по стълбищното пространство, виждаме ги и по улиците, из целия град са, нещо ужасно е ", пише Иван Й.

Това не е първият случай на открит скорпион в Бургас. Макар и да е стресиращо за хората, членестоногите са присъщи за морския град. Активни са през летните месеци, пропълзяват в жилищата нормално през канализацията.

Скорпиони в България могат да бъдат видяни най-често под камъни, под кората на дърветата или оградите, в изби или тавани.

Важно е да се знае, че скорпионите в у нас не са отровни и в никакъв случай не атакуват сами индивида. Инцидентите с тях нормално се случват при инцидентно настъпване или друга намеса от страна на хората. За разликата от българските скорпиони обаче ухапванията от тропическите им събратя изобщо не е толкоз безвредно, а може да има съществени, а постоянно и съдбовни последици.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР